Långdistansguide för öppet förhållande: Hur man får det att fungera

Långdistans öppet förhållande

Att vara i ett långdistansförhållande är skrämmande som det är, att ha ett öppet förhållande medan ni är mil ifrån varandra kan till och med vara mer utmanande. Det är dock möjligt om båda parter är på samma båt. Båda sidor måste vara förberedda känslomässigt, mentalt och fysiskt för detta arrangemang.

En sak som du måste ta itu med är människorna runt omkring dig, framför allt din familj, som skulle vara emot idén. Och ja, det finns säkert många utmaningar på vägen. Utan vidare, låt oss ta en djupare förståelse för vad ett öppet förhållande är.

Vad är ett ”öppet förhållande”???

öppen relation utforska utanför betyder utsikt

Ett ”öppet förhållande”?? är ett icke-monogami arrangemang där två individer i ett förhållande ömsesidigt kommer överens om att utforska yttre relationer .

Detta kan ta många former från sexpartners till tillfällig dejting. Det är ett känt faktum att den här typen av relation inte är något nytt och har ökat under åren.

Men till skillnad från ett monogamt förhållande är det öppet; så du sätter dina egna regler. Det hjälper dock fortfarande att ta hänsyn till experternas åsikter.

Terapeuter, relationscoacher och par som har varit med om den här typen av relationer kan vägleda dig så att du inte går på bron förblindad för precis vad du bara vet.

Öppen relation kontra polyamori

Vanligtvis är det här förvirringen börjar när ett par kommer överens om ett öppet förhållande, när det i själva verket är Polyamory de är ute efter.

Den största skillnaden mellan de två är den känslomässiga kopplingen som delas med den andra parten. †Öppen relationâ€?? låter dig sova någon utanför huvudrelationen. Medan Polyamory har ett djupt rotat känslomässigt band med flera partners .

Innan du dyker in i att öppna upp konversationen med din partner, förstå uttryckligen vilken typ av icke-monogam relation du är ute efter. Att presentera idén för din partner borde inte vara som att släppa bomben från det klara.

Försök att testa vattnet först och släpp tips här och där innan du blåser upp din visselpipa . Utgå inte från att du är på samma båt direkt eftersom allt kan hända. Ofta är deras val grundat från deras rötter eller hur de uppfostrades. Testa vattnet och ta det långsamt.

Noggrann eftertanke måste tillämpas för att säkerställa att ni båda närmar er idén på ett objektivt sätt snarare än subjektivt som kan leda till missförstånd.

Tvärtemot vad andra tror, bygger ett arrangemang för ett öppet långdistansförhållande på solid tillit och kommunikation . Eftersom mekanismen involverar båda parter att se på den med ett öppet sinne.

De måste ha fullt förtroende för sin partner att deras nuvarande relation kommer att överleva och ta sig över alla utmaningar som kommer i deras väg. Det är inte ett arrangemang som kan passa alla.

Innan du tar dyket måste båda partnerna sitta ner och diskutera saker tillsammans för att förstå om detta är något för dem eller inte .

polyamory multiplar partners betyder långdistansförhållande syn

Kommer ett ”öppet långdistansförhållande”?? arbeta för dig och din partner?

Ett förhållande fungerar på två sätt. Det måste alltså finnas en samsyn mellan båda parter för att gå in i denna typ av upplägg.

Efter det första samtalet att öppna idén med din partner, låt var och en ta en stund och fundera över saker själva. Detta är avgörande för att du ska ha en öppen kommunikation när du både sätter dig ner och pratar igenom saker och ting .

Här är några saker som du måste tänka på för att förstå om ett ”öppet förhållande”?? är rätt för dig och din partner.

Skriv en lista över för- och nackdelar.

Båda parter måste väga alla möjligheter, konsekvenser och belöningar för att ingå denna typ av arrangemang.

Det är bäst om du närmar dig det i en logisk sinnesstämning snarare än ur ett känslomässigt perspektiv. Lista ner alla fördelar och nackdelar med ett öppet långdistansförhållande.

Du kommer att bli förvånad över att se hur den här övningen skulle ge dig en djupare förståelse för din partners kunskap om denna typ av relation.

Se till att ni båda är på samma båt.

Det värsta som kan hända är att en partner sa ja eftersom den andra var ihärdig. Att gå in i den här typen av upplägg på ett försök och missa-tänk kan bara förstöra din relation snarare än att stärka den.

Kom ihåg att ett öppet och långväga förhållande föder tillit och kommunikation. Som sådan förväntas ni båda vara helt ärliga mot varandra och uttrycka alla tvekan som ni har angående detta förhållande.

Studier visar att 40 % av paret sa att det var okej första gången men det slutade med att de ångrade det mitt under arrangemanget. Ett av dessa beslut som är värt att fundera över och där individuella preferenser måste respekteras och accepteras .

Ett öppet förhållande är ingen syndabock.

inte syndabock långdistans öppet förhållande syn

Undvik inga relationsproblem genom att öppna upp relationen. †Öppet långdistansförhållandeâ€?? kan inte laga en hicka i ett nuvarande förhållande, i själva verket kan det resultera i en nackdel.

Båda parterna måste sedan redogöra för anledningen till att de ville ha ett sådant arrangemang från början .

Om partnern som initierade det här upplägget använder det här sättet för att dölja ett misstag de gjorde, som fusk, rekommenderar relationsexperter inte att dyka in i ett öppet förhållande.

Fusk är i sig ett förtroendebrott där ett gediget förtroende är grunden för att en öppen långdistansrelation ska fungera .

Saker som du måste veta för att ha ett framgångsrikt öppet förhållande på långa avstånd

Efter att ha gått igenom alla tipsen ovan måste du bestämma dig. Och om ni båda är redo att hoppa på båten, låt oss kolla in en guide för öppna relationer på långa avstånd.

Experter som Dr. Joshua Klapow, klinisk psykolog, Dr. Sheff och Courtney Watson, en licensierad äktenskapsterapeut, kastar lite ljus över ins och outs i ett öppet långdistansförhållande.

Ange vilken typ av öppen relation som kommer att fungera för dig.

Enligt Dr. Sheff. ”Det finns olika typer av öppna relationer som monogamism, polyamori, svängande relationsanarki och sedan bara öppna ? individer föredrar ibland att identifiera sig på det sättet.â€??

Båda partnerna bör sanningsenligt svara på frågor om den öppna långdistansrelationen. Kom bara ihåg att det som kan fungera för dig inte nödvändigtvis betyder att det är samma sak för den andre.

Låt oss säga att gå ut och ligga med någon annan kan vara okej för dig, men skulle du tänka på samma sätt för din partner . Här är några frågor som du kanske vill ställa både sanningsenligt:

  • Letar du bara efter ett sexuellt förhållande med vetskap om att den andra är mil bort?
  • Skulle du vilja att din partner kommer hem till dig?
  • Är du bekväm med att din andra partner sover med andra partners?
  • Föredrar du att ha regelbundna dejtingscheman eller bara vara spontan?

Det finns säkert fler frågor som ni kan ställa till varandra. Summan av kardemumman är att ni båda borde svara ärligt. Och den andra accepterar den andres åsikt eftersom det är det som är bekvämt med dem.

typ långdistans öppen relationsvy

Gör det av rätt anledningar.

Par som går med på att gå in i ett öppet förhållande har alltid anledningar till varför de väljer ett sådant upplägg. Detta skäl måste vara tydligt och öppet.

Inget att gömma sig bakom busken, och bara säga vad den andre vill höra och vad som kan få dem att komma överens om arrangemanget .

Kom ihåg att om du redan är nöjd med relationen du har med din partner, varför skulle du leta efter ett annat förhållande?

Om avstånd alltid kan vara en faktor i långdistansförhållanden, är det bara din längtan efter intimitet som fick dig att välja det här alternativet? Eller finns det andra egenskaper eller saker som saknas hos din partner du skulle vilja söka efter .

Att vara engagerad i någon annan är inte som en smutsig gammal trasa som man kastar när den väl har använts. Eller så använder du den bara tills du får en ersättning. Engagemang kräver tillit, kärlek och respekt från båda individerna.

Således, bara om du hittar anledningen som ni båda är överens om är när ni kan besluta att öppna förhållandet. Men om någon av er har andra dolda motiv förutom att vilja vara i ett öppet förhållande , är det dags att ompröva ditt befintliga förhållande.

Kom ihåg att de inte är det reserverade däcket som du kommer att använda när det andra inte längre fungerar.

Gå tillbaka till varför du gjorde det åtagandet med personen i första hand. Ser du dig fortfarande i ett förhållande med dem trots avståndet? Eller har avstånd blivit en orsak som är lika tydlig som lera till att ditt förhållande snart ska dö , det är bara en tidsfråga?

Reflektera själv och ta reda på svaret. Sanningen är att problemet fortfarande kommer att fortsätta om det inte åtgärdas direkt.

Ditt nuvarande förhållande kommer bara att lida av det öppna förhållandet och kan till och med äventyra nya relationer . Men om ni båda har bestämt er för det, så är det bra!

Du måste sätta riktlinjer för din öppna relation.

riktlinjer långdistans öppna relationsvy

Även om det inte finns några fasta riktlinjer ristade på en sten där ute, är den här riktlinjen något som du och din partner bör sätta ihop.

Helst, för ert skydd och för att undvika förvirring, bör det skrivas där ni båda skrivit under och andra partners som engagerar sig bör vara medvetna om . Här är några av de saker som bör stå i riktlinjen:

  1. vad du vill,
  2. vad du föredrar, men inte är nödvändigt, och
  3. vad du inte är okej med.

Återigen, detta är inte hugget i sten. Du och din partner bör undersöka det regelbundet om ni fortfarande är mottagliga för de riktlinjer som ni ursprungligen satte .

Människor förändras, känslor förändras? detta är konstant, så en relationsriktlinje måste anpassas med tiden.

Prata… Prata… Prata

Som vi diskuterade tidigare spelar kommunikation och förtroende en avgörande roll för framgången för ett öppet långdistansförhållande.

Därför måste du ha regelbundna incheckningar med din partner för att förstå deras syn på det nuvarande upplägget av ditt förhållande.

Lämna inte din partner i mörker som kan orsaka misstänksamhet och ångest. Speciellt om du och din partner befinner dig halvvägs runt jordklotet utan en vän i sikte nära den andres närhet, kan gömma sanningen sätta er relation i botten.

Ett av Watsons förslag är att dela din digitala kalender med dina partners . För att tillåta transparens och förtroende att sippra igenom eftersom alla är medvetna om var du är.

När du har att göra med flera partners lönar det sig att vara organiserad och tydlig med saker för att undvika att såra någons känslor.

Du måste också sätta en kommunikationsrytm som fungerar med dig och dina partners, framför allt den primära relationen som är mil bort. Baserat på en undersökning gjord av Typing.com, sätter 40 % av långdistansförhållandepar regler för hur ofta de kommunicerar med varandra.

Med tanke på att du även har andra partners med i bilden måste du också ställa tydliga och definierade standarder på detta. Om du kräver en svarstid på fyra till fem timmar medan du var i ett monogamt förhållande kanske detta inte fungerar när du har andra vanliga partners med i bilden .

Hitta ett mönster eller en rytm som fungerar för er båda utan att framkalla svartsjuka eller få den andra partnern att oroa sig. Det minsta vi vill är att belasta er relation bara för att ni glömt att ringa eller sms:a dem.

Att hantera svartsjuka.

hantera svartsjuka långdistans öppen relation syn

Svartsjuka, oavsett om du gillar det eller inte, kan hända även i ett öppet förhållande. Detta är mer så när den andra partnern känner att du spenderar mer tid med partnern än med dem .

Eller så kan det vara tvärtom när din partner ger dig mindre uppmärksamhet som du brukar. Men svartsjuka borde inte vara en trigger för att sluta med allt tillsammans och överge den öppna långdistansförhållandebåten.

Men det är en anledning för er båda att sitta ner och prata igenom saker och ting. Ändå är kommunikation viktigt.

En sak som du också måste titta på är att förstärka ”mig”?? tid som du fick som förmån när du gick in i långdistansförhållandet i första hand.

Att hantera olika partners kunde ha minskat ”mig”?? tid men borde inte alls vara en anledning att överge det. Istället för att kräva för mycket uppmärksamhet från någon, använd den tiden till att föryngra och återupptäcka dig själv.

Ofta, när du är runt andra människor för mycket, förlorar du din egen identitet. Dessa möjligheter hjälper dig inte bara att uppdatera utan också att omvärdera saker. Om du fortfarande är nöjd med nuvarande upplägg eller vill du gå vidare .

Ha medvetenhet om sexuell hälsa du och dina partners.

En av de största riskerna i ett öppet förhållande är att bli utsatt för sexuellt överförbara sjukdomar för att ha flera kontakter.

En diskussion som du öppet bör kommunicera inte bara till din befintliga partner utan till alla som du kommer i kontakt med. Även om det kan vara spännande och spännande att ha ett öppet förhållande , innebär det en risk .

Du måste förstärka denna procedur inte bara för dig själv utan med andra. Säkerhet är fortfarande nyckeln . Säkra före det osäkra.

Ett öppet förhållande är inte din utväg när förhållandet är i fara.

Alla gillar inte tanken på att bli dumpad eller övergiven. Men, det borde aldrig vara en anledning att gå in i ett öppet förhållande, speciellt när ni är mil ifrån varandra.

Tillåta din partner att ”lagligt”?? koppla upp med någon annan kommer inte att förändra någonting i ditt nuvarande förhållande. Ta itu med problemet direkt . Om förhållandet är skyldigt att ta slut, så är det så.

Att undvika uppbrott genom ett öppet förhållande kan resultera i ånger och fler missförstånd på vägen. Använd tillfället när ditt förhållande tar slut för att hitta tid för dig själv och växa som person. En annan partner kommer aldrig att kunna fylla det som saknas i ditt liv.

Bara du kan. Fyll dig själv. Vuxen som en individuell person för att undvika klängiga relationer som bara blir giftiga med tiden. Ett giftigt förhållande kommer i slutändan bara att skada er båda.

Sök hjälp och stöd.

När saker och ting börjar bli trasiga och en konversation med din partner är nästan omöjlig, sök hjälp från experter. Luta dig inte bara mot någon för att få råd, särskilt om de aldrig har varit i samma båt som du åker just nu .

Lita på experterna – sök hjälp från relationscoacher och terapeuter för att hitta sätt på hur du lyckas i ditt öppna långdistansförhållande.

I slutändan är valet upp till er båda. Vi kan inte ta bort stigmatiseringen eller de felaktiga intrycken människor har av öppna relationer, mer än om de öppnar ett långdistansförhållande.

Du har moral, känslomässig instabilitet, religiösa och kulturella övertygelser och mognad att ta hänsyn till. Alla öppna relationer är inte dåliga, speciellt om de görs av rätt anledningar och där det rådde konsensus.

Studier visar faktiskt att människor i ett öppet förhållande har samma eller bättre kvalitet på relationer än sina monogama motsvarigheter.

Återigen, beslutet ligger på dig. Om du känner att du har en stabil relation med tillit och kärlek som grund, gå och dyk in!

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *