Kan ett nytt förhållande överleva långväga?

Nytt förhållande överlever långväga

Långdistansförhållanden är föremål för många spekulationer.

Är de hälsosamma för paret ? Fungerar de långsiktigt? Bör de undvikas till varje pris?

Det är definitivt ingen hemlighet att långdistansrelationer kan vara lite knepiga och kan innebära en hel del kompromisser, men hur är det i fallet med ett nytt spirande förhållande?

Kan nya relationer överleva på långa avstånd, eller är de avsedda att sluta i hjärtesorg?

Nästan alla har sett en vän eller bekant hamna i hjärtat över ett misslyckat långdistansförhållande. Lyckligtvis, om du funderar på att åka långväga med ett nytt kärleksintresse , finns det sätt att tippa oddsen till din fördel.

Ingen säger att det kommer att bli lätt – långdistansrelationer kräver massor av uppoffringar och kommunikation, speciellt om du precis har börjat – men ibland gör avståndet att hjärtat växer kärt , och om kopplingen är stark är ingenting omöjligt.

1. Undvik överkommunikation

undvika överkommunikation nytt förhållande överleva långdistansförhållande

Ibland försöker människor i långdistansrelationer att överkompensera och räknar ut det de saknar i facetime. De kan kompensera för överdrivna telefonsamtal, sms och kommunikation i sociala medier. Men det är aldrig hälsosamt för ett förhållande att bli för klängigt eller ägande .

Ni behöver inte prata med varandra hela dagen för att hålla kemin vid liv. Faktum är att överdriven kommunikation kan göra att ett nytt förhållande brinner ut snabbare.

Ibland i relationer, less is more . Ett meningsfullt samtal per dag kan vara mer värdefullt än ytligt samtal i 12 timmar i sträck.

Avsätt tid för din partner och var sedan fullt närvarande för dem under den tiden.

Sedan lev ditt liv resten av dagen, vilket innebär att du är fullt närvarande på ditt jobb, din familj, dina vänner och dina kollegor som är precis framför dig. Detta är en normal balans som kommer att hjälpa ditt långdistansförhållande att undvika överanknytning och utbrändhet.

2. Sätt grundregler och gränser

grandrules gränser nytt förhållande överleva långdistansförhållande

I ett långdistansförhållande är det oerhört viktigt att vara tydlig med förväntningarna och se till att ni båda är på samma sida.

Ni måste båda vara direkta med varandra om vad ni förväntar er av förhållandet. Några frågor du bör ta upp i förväg kan vara:

  • Är du exklusiv, eller är det acceptabelt att gå på dejter med andra människor?
  • Vilken är engagemangsnivån ?
  • Hur ofta förväntar du dig att kommunicera med varandra?

Även om dessa kan verka som stora, skrämmande frågor för ett nytt förhållande. Att få svaren i förväg kan hjälpa till att förhindra sårade känslor på vägen .

Det blir svårt att hantera känslor och förväntningar senare. Ibland är det bäst att få dessa viktiga frågor på bordet direkt.

3. Tillbringa tid tillsammans praktiskt taget

spendera tid tillsammans praktiskt taget överleva långdistansförhållande

Vem säger att man bara måste prata via telefon eller via sms? Om du älskar att spela spel, prova att spela ett onlinespel tillsammans. Eller om film är din grej, titta på en film eller dokumentär på Netflix eller YouTube samtidigt.

Om ni båda älskar musik, sjung eller serenade varandra via Skype. Handla online tillsammans, eller Facetime varandra medan du tar en promenad ute.

Framgång i långdistansrelationer handlar om att vara kreativ och hålla saker intressanta.

Visst, detta kan vara lite knepigare än i ett typiskt förhållande eftersom du inte spenderar så mycket tid tillsammans personligen. Men kreativiteten känner inga gränser, och att komma på roliga sätt att knyta an under tid ifrån varandra kommer bara att göra din relation starkare och mer meningsfull i det långa loppet.

4. Besök varandra

besöka nytt förhållande överleva långdistansförhållande

Besök är höjdpunkten i långdistansrelationer. Så satsa på att få dem att räknas. Om du planerar ett besök, prata om det i förväg genom att diskutera de saker du kommer att göra när ni är tillsammans:

  • Vilka favoritrestauranger kommer du att äta på?
  • Vilka evenemang kommer ni att gå på i staden tillsammans?
  • Vad kan du göra för att göra ditt nästa besök spännande och minnesvärt?

Prata om de här sakerna och gör varje besök till en teaminsats som för dig närmare både i planeringen och under själva besöket.

Låt inte dessa omhuldade stunder tillsammans gå till spillo, och vänta inte till sista minuten med att planera er tid tillsammans.

5. Var ärliga mot varandra

vara ärlig överleva långdistansförhållande syn

Var inte rädd för att diskutera känslor – och det inkluderar de svåra som svartsjuka, rädsla, osäkerhet eller ensamhet. Om du döljer saker för din partner kommer det att skapa splittring i relationen och få dig att växa isär.

Att vara öppna med varandra är en stor del av att växa i ett långdistansförhållande .

Var sårbar och låt din partner ge den kärlek och det stöd du behöver. Ärlighet bygger förtroende, och det finns inget viktigare för alla relationer än en stark grund av förtroende.

6. Skicka en gåva till dem

skicka present överleva långdistansförhållande visa

Nämnde din partner något de vill köpa, eller en ny bok de skulle älska att läsa men inte har beställt ännu? Varför inte köpa den online och få den skickad till dem?

Det kommer att låta dem veta att du lyssnar och att du tänker på dem. En liten gest kan räcka långt för att få dem att känna sig anslutna till dig .

Om du reser, plocka upp ett vykort var du än är och skicka det till dem med en kärleksfull omtänksam lapp. Det här är ett annat bra sätt att visa att du tänker på dem även om ni inte kan vara tillsammans personligen.

7. Njut av tid med vänner och familj

njuta av tid med vänner överleva långdistansförhållande

När du är i ett förhållande med någon som bor långt borta och du ständigt saknar dem, kan det vara lätt att bara fokusera på relationen och glömma de människor och saker som är precis framför dig.

Förutom att göra allt för att ge ditt långdistansförhållande den uppmärksamhet den behöver för att trivas.

Se till att du också njuter av dina vänner och familj , såväl som din tid ensam, för snart går den här säsongen av livet över och du kanske inte alltid har samma möjligheter att umgås med din bästa vän eller äta middag med din mamma , eller att komma hem till ett tomt hus och varva ner.

Även om det kan vara naturligt att glida in i ensamhet eller att sakna sin partner. Glöm inte att göra det bästa av tiden du har framför dig just nu, hur det än ser ut.

Slutsats

Sammantaget är det definitivt möjligt för nya långdistansförhållanden att överleva.

Även om det kan kräva viss ansträngning och uppmärksamhet , särskilt i de tidiga stadierna av att bli kär. Det är långt ifrån omöjligt.

Med en stark anknytning och god kommunikation kan ditt långdistansförhållande frodas lika mycket som det skulle göra om ni var tillsammans personligen.

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *