Varför 82% av långdistansförhållanden inte fungerar

varför långdistansförhållanden inte fungerar

Du är här för att du verkligen har ett långdistansförhållande

Jag är ledsen, men den här artikeln kanske inte tillfredsställer dig.

Vi måste inse sanningen: den stora majoriteten av par i långdistansförhållanden är statistiskt dömda att misslyckas och bryta upp.

Naturligtvis säger jag inte det här för att det är omöjligt att rädda ert par, utan för att jag är övertygad om att ni kan vara undantaget och tillhöra den minoritet som det fungerar för.

Men först och främst är det viktigt att sätta detta uttalande i sitt sammanhang.

Misslyckas majoriteten av långdistansförhållanden? Är det sant?

82% av par i långdistansförhållande satte stopp för sitt äventyr efter att de äntligen flyttat ihop , enligt Ohio State University.

Faktum är att en annan studie från samma universitet går ännu längre och avslöjar att en tredjedel av samma par bryter upp inom tre månader efter att de flyttat ihop.

Tufft . Men ska vi acceptera dessa resultat som de är?

Även om dessa siffror är betydande, är det viktigt att kvalificera dem:

  • Dessa studier berör endast högskolestudenter: Collegetid är en period av förändring för varje partner. Efter examen har amerikanska studenter det brådskande att hitta ett jobb för att betala tillbaka den enorma skuld de fick för att komma till college . Men hur är det med alla andra par i långdistansförhållande?
  • Dessa studier äger bara rum i USA : amerikansk ”dejtingkultur”?? skiljer sig i grunden från romantiska och sociala relationer som upprätthålls av andra nationaliteter. Kan vi verkligen generalisera dessa resultat till resten av västvärlden?
  • Dessa studier tar bara hänsyn till uppbrott efter det att paren flyttar ihop: Att flytta från studentliv till aktivt liv, samt från solo- till parliv, skapar fler spänningar och nya utmaningar, oavsett om det är avstånd eller inte. Hur är det med uppbrotten innan de flyttade ihop?
varför långdistansförhållanden inte fungerar

Men oavsett om vi gillar det eller inte, oavsett om vi ger kredit till dessa studier eller inte, är verkligheten fortfarande överväldigande: en majoritet av långdistansförhållanden är tänkta att bryta upp ändå.

Detta kan hända efter den sista återföreningen (som beskrivs i denna studie), men också (och ännu oftare) under långdistansförhållandet.

Så vi kunde ändå försöka relativisera dessa siffror och säga att trots allt är klassiska relationer inte heller perfekta. Uppbrott är vanligt idag, vare sig det före eller efter att ha bosatt sig tillsammans, före eller efter äktenskapet, före eller efter ett barns födelse.

Men för långdistansförhållanden bör inte allt ses på samma sätt.

Många saker är olika. Vanligtvis måste du lära dig allt igen.

Ett vanligt exempel är idealisering , som orsakar förödelse i långdistansrelationer, särskilt under återföreningar och efter inflyttning.

Geografiskt avstånd gör att vi överdriver de goda sidorna av vår partner på ett orealistiskt sätt och helt glömmer bort de potentiella och riktigt dåliga sidorna. När de väl är samlade kommer alla problem som lagts åt sidan tillbaka till ytan och konflikten är oundviklig .

Men kan vi skylla på idealisering även för uppbrott som sker innan vi flyttar in? Jag tror inte det.

Varför långdistansförhållanden inte fungerar (för det mesta)

Det finns miljontals möjliga anledningar till att förklara en långdistansförhållandes misslyckande:

långdistansförhållanden misslyckas

Det är viktigt att hitta ett heltäckande svar på lång sikt , även om man kan analysera vart och ett av dessa problem ett efter ett och hitta en lösning:

Långdistansförhållanden misslyckas eftersom par misslyckas med att skapa och upprätthålla ett sunt, komplett och tillfredsställande kärleksliv.

Är det avståndsfelet? ?Inte alls.

Det är upp till dig och din partner att ge intimitet, roligt, kommunikation, delaktighet, spännande och inspirerande återseenden, en ljus framtid, en antagen sexualitet och känslor på en daglig basis.

Antingen före eller efter att de flyttat tillsammans, kommer traditionella par och långdistansrelationer alltid att ha en mycket hög misslyckandefrekvens.

Men långdistansrelationer har ytterligare hinder: idealisering, ominlärning, osäkerheter, bristande kommunikation, ensamhet, etc.

Att kämpa för din relation är upp till dig. Oavsett vad folk och statistik säger!

Ditt par är aldrig dömt att misslyckas.

Du kan alltid vara undantaget från regeln, men idag är det viktigt att lägga alla chanser på din sida för att vara en del av de par som håller och blomstrar .

Det är därför jag starkt rekommenderar dig att nu läsa den här artikeln jag skrev om ” Hur får du ditt långdistansförhållande att fungera?” “!

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *