Vad anses vara ett långdistansförhållande? (Definition)

vad är långdistansförhållande

Kärlek kan ta sig många former, men när vi tänker på ett förhållande kan det bara falla oss in att det är två personer som delar känslor och nästan alltid ett postnummer.

Men vad händer med människor som är långt borta ? Vad händer när personen som du delar din kärlek med inte längre delar samma stad, land eller i värsta fall din egen kontinent?

Låt oss ta en närmare titt på långdistansförhållanden i den här artikeln.

Vad är ett långdistansförhållande?

råd om långdistansförhållande

En långdistansrelation är ett intimt band mellan två personer som, till skillnad från konventionella relationer, utspelar sig mellan människor som är geografiskt distanserade från varandra, vilket i hög grad minskar eller omintetgör interaktioner ansikte mot ansikte och fysisk kontakt mellan dem.

Grunden för dessa relationer är vanligtvis ett djupt känslomässigt band som upprätthålls genom tillit, trohet, ständiga uppvisningar av tillgivenhet via kommunikation och någon form av överenskommelse, vilket kommer att diskuteras nedan.

Även om ungdomar ofta utses att föredra ansikte mot ansikte, direkta interaktioner och långdistansrelationer är baserade på ett känslomässigt, immateriellt band , är denna typ av relation vanligare bland högskoleåldern.

Vad driver människor till en långdistansrelation?

Ett långdistansförhållande kan starta av flera anledningar , till exempel:

  • Att fånga känslor för någon de har träffat online i ett tv-spel, språkutbytesprogram, etc.
  • Som en hanteringsmekanism för en omständighet som innebär social isolering, såsom brevvänner i fängelse, relationer mellan civila och militärer när de senare är aktivt utplacerade eller inkvarterade, etc.
  • I hopp om att hålla ett förhållande vid liv som började som ett konventionellt förhållande ansikte mot ansikte men endera eller båda parterna var tvungna att flytta, vanligtvis för att få jobb eller studier.
  • Vissa terapeuter uppmuntrar patienter med social ångest att experimentera med långdistansrelationer som en desensibiliserande metod för att interagera ansikte mot ansikte
  • Vissa människor inleder ofta långdistansrelationer och söker bättre möjligheter i ett annat land, beviljat av sin partner; detta är fallet med människor utomlands som försöker gifta sig med amerikaner eller europeiska medborgare för att få medborgarskap .

Typer av långdistansrelationer

Med några undantag och variationer kan vi särskilja två typer av långdistansförhållanden:

1) de som redan är konsoliderade, par som har varit tillsammans under lång tid och för livets omständigheter, är nu i situationen att behöva separera fysiskt , vare sig det är en tillfällig sak eller ett längre arrangemang.

2) par som träffats antingen online eller genom korrespondens och ännu inte träffats personligen. En välkänd och ganska gammal variant är

problem med långdistansrelationer

Inuti dessa typer kan fyra olika arrangemang också urskiljas:

  1. Människor som är fast beslutna om att träffas personligen eller återförenas för gott, vilket innebär att leva tillsammans i ett mer konventionellt engagemang.
  2. Människor som tycker om att både ha separata liv och att träffa varandra då och då. Detta arrangemang är oftare än inte övergående och i hög grad beroende av de inblandades ekonomiska status.
  3. De som är överens om att hålla avståndet och bara finner tröst i långdistansinteraktioner, som brev, meddelanden, samtal och video. Detta är dock ett av de minst framgångsrika avtalen eftersom det i allmänhet slutar i ett eventuellt uppbrott.
  4. Det finns de som inleder öppna långdistansrelationer, som låter dem utforska eller tillfredsställa sexuella drifter med geografiskt nära människor samtidigt som de bibehåller en viss känslomässig trohet mot varandra. Detta kan dock spela mot förhållandet; eftersom sexuellt engagemang med en annan kan leda till en känslomässig reaktion och efterföljande övergivande av den öppna överenskommelsen.

Hur är långdistansrelationer möjliga?

Kärlek och distans är två begrepp som inte anses blandas väl. När du inleder en relation med någon måste det alltid finnas en fysisk närhet , ett behov av att vara med den andra personen, att röra vid dem, känna dem och att omfamna dem.

Men om en av parterna måste skiljas från den andra av arbets- eller personliga skäl, på ett eller annat sätt, är förhållandet skyldigt att förändras, för att anpassa sig till de nya omständigheterna. Här uppstår ett stort dilemma. Att fortsätta förhållandet eller att vägra denna förändring och avsluta den.

Även om en sak är säker, långdistansförhållanden har ett dåligt rykte (och inte utan anledning för vissa saker) men alla slutar inte illa, varje regel har sina undantag.

Å andra sidan finns det människor som har blivit förälskade från början i fjärran, det finns skillnader mellan par som inleder en långdistansrelation efter att ha haft någon fysisk kontakt tidigare, de som aldrig har sett varandra personligen.

När det gäller det sistnämnda gör sociala nätverk kommunikationen mycket lättare, att kunna se och höra den andra personen, onlinekommunikation är en grundläggande del av relationen.

Men att prata om långdistansförhållanden är verkligen inget nytt koncept; definitionen av långväga kärlek är ögonblicket när människor i ett par eller ett förhållande inte bor i samma stad, nation eller kontinent och inte kan se varandra personligen ofta men ibland en månad eller till och med ett år.

långdistansförhållande betydelse

Nuförtiden, tack vare sociala nätverk , meddelandeplattformar, videokonferenser, appar , etc., är det möjligt att hålla permanent kontakt , oavsett var du är.

Det är inte samma sak som på 1800-talet eller fram till första hälften av 1900-talet då avstånd verkligen kunde skapa ett stort problem för ett par. Långdistansrelationer är hållbara eftersom begreppet korrespondens existerar.

Det finns tjänster i internationell skala som syftar till att underlätta för människor som annars inte känner varandra att föra samtal. I fängelser är detta fenomen också vanligt: ​​människor inleder relationer med dömda, utbyter brev och löften.

Nyckeldrag i ett långdistansförhållande

Att hålla relationen vid liv

För det första måste förhållandet hållas vid liv och, som du knappt kan se, är detta verkligen svårt.

Kvinnor kommer vanligtvis att känna ett större behov av att ha sin partner vid sin sida, inte en som bor mil bort. Hon kommer att vilja se dem, hon kommer att vilja uppfatta deras närvaro, hon kommer att vilja gå ut med dem, etc.

I detta avseende kommer mycket att bero på den punkt där förhållandet är, med andra ord tiden tillsammans . Kanske om det är i början, kan elden från de tidiga dagarna bränna avståndet och kan ännu mer tända passionen och lusten att se varandra.

Men om förhållandet redan är i en nedåtgående fas, och många relationer går igenom dessa stadier, kommer avståndet att öka problemet exponentiellt och telefonen och Internet kommer ibland bara att ytterligare komplicera parets kris.

Tvärtom är långdistansrelationen lättare om båda parter har investerat mycket i det, som att planera sin framtid tillsammans.

Låt oss ta exemplet med ett par som har bott tillsammans länge men plötsligt måste han lämna på grund av arbete och kommer att separeras i flera månader.

Om relationen är solid, om de båda litar på varandra , är chansen stor att relationen kommer att hålla, men också för att det finns utsikter till en återförening vid ett visst datum eftersom vi inte pratar om ett långdistansförhållande som kommer att hålla i åratal.

Distans

En annan faktor är avståndet, som alltid är relativt. Till exempel, om två personer bor 100 mil från varandra och en av dem har en bil, kommer avståndet inte att vara ett stort problem. Tvärtom, om båda ännu inte är vuxna och inte kan röra sig lätt , kommer avståndet alltid att vara detsamma men möjligheten att se varandra minskar.

För modern urban livsstil är det lätt att tro att 100 miles inte är en stor sak. Det stämmer mest, men även här beror det på var de bor. Till exempel, om dessa 100 mil skiljer två större städer åt och de båda bor i centrum, kommer det inte att vara ett stort problem att använda tåget.

kommer långdistansrelationer att fungera

Men om ni båda bor i förlorade byar eller mindre städer räcker det inte att ta ett enkelt tåg, ni kommer säkert att behöva byta tåg, åka buss eller taxi och det ökar både tiden och pengarna ni måste spendera för att se varandra.

Uppenbarligen är diskursen om avstånd ännu mer relativ med framväxten av lågprisflyg.

En långdistansrelation mellan två större städer dit lågprisflyg anländer är mycket mer genomförbart än mellan små städer där endast normala flyg anländer och det till och med finns möjlighet att behöva byta flyg vilket gör att kostnaderna skjuter i höjden.

Därför kommer möjligheten att ses mer eller mindre ofta också bero på människors ekonomiska situation .

Fördelar med långdistansrelationer

Långdistansrelationer är inte lätta, de kräver ett starkt engagemang och mycket engagemang och båda måste vara motiverade för att få det att fungera.

Men hur komplicerat det än kan vara att inte ha sin partner när man behöver henne, så har ett långdistansförhållande positiva aspekter som kan göra det värt att prova.

Betydande interaktioner

Par som bor nära eller till och med bor tillsammans har så mycket tid tillsammans att de börjar bråka av olika anledningar.

Och slagsmål, hur fåniga de än är, tenderar att slita ner förhållandet. För långdistanspar är deras tid tillsammans begränsad, så de försöker göra det bästa av det .

Mer uppskattning

När du är i ett förhållande med någon som bor långt borta är det normalt att reservera datumet du ska träffa och försöka spendera så mycket tid med varandra som möjligt.

Det betyder att du lämnar din dagliga rutin och dina uppgifter bakom dig och letar efter nya sätt att ha kul , lära känna nya platser och ha det bättre.

Men det handlar inte bara om att ni njuter mer av er tid tillsammans, det är också att avståndet gör att ni kan veta hur mycket ni älskar den andra personen och undvika att ta dem för givet. Det gör att vi värdesätter relationen mer och gör en större ansträngning för att få det att fungera.

Ett större engagemang

Avlägsna par är mer toleranta , accepterar mer varandras beteende och försöker lära känna varandra bättre än att dela information.

Även om det finns svårigheter i långdistansförhållanden, som att tillbringa nätter ensam eller behöva den andra personen och inte kunna kontakta dem, tenderar långväga par att ha ett större engagemang än par som har ett förhållande i samma stad.

Detta eftersom ansträngningen och viljan att få relationen att fungera är starkare än de problem som kan uppstå på avståndet.

Hämtmat

Viljan att se varandra, att röra vid varandra och att dela våra vardagliga liv kan göra skillnad, men avstånd behöver inte betyda slutet på vår relation. Lite omsorg, lite organisation och mycket kommunikation underlättar.

Kom ihåg att långdistansförhållanden kan tillåta två personer att mogna och växa, så att när de träffas, om de väljer att göra det, kommer de att få en mer balanserad, hälsosam och stark relation.

När allt kommer omkring har långväga par tydligare känslor , njuter mer av förhållandet och gör det bästa av det genom att lägga problem och fåniga argument åt sidan och veta hur man ska finnas där för varandra.

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *