Är långdistansrelationer bra? (Svar från en LDR-överlevande)

är långdistansrelationer bra

Det är lätt att antyda att långdistansförhållanden är hårt arbete, men även om det stämmer behöver den här typen av relationer inte vara dåliga.

Men vad gör dem bra?

Här hittar du flera idéer som förklarar hur en långdistansrelation kan fungera och varför de faktiskt kan vara en bra upplevelse.

Början av osäkerhet

osäkerhet långdistansförhållande bra syn

Om du inte har någon erfarenhet av att vara en del av ett långdistansförhållande, kommer du inte att ha en klar förståelse för stressen som kommer med det.

Det är normalt för ett par att vara oroliga för sin relation när det är så många mil mellan dem. Detta betyder dock inte att förhållandet är dömt från dag ett.

Så länge det finns en neutral förståelse om situationen mellan paret, så finns det något att bygga vidare på.

Under de tidiga stadierna av förhållandet finns det en möjlighet att antingen en, eller kanske båda, personerna börjar tvivla på förhållandets framtid.

Det är avgörande att veta att så fort ett par kan ta sig igenom denna speciella tid kommer saker att bli vanligt och förhållandet kommer att börja blomstra så länge som båda personerna är på samma sida .

Det bästa sättet att hantera detta tidiga skede är att fortsätta prata med varandra och undvika att hamna i onödiga diskussioner. Det viktigaste att ha i åtanke är att komma ihåg varför sådana relationer börjar i första hand.

Om det finns kärlek och beslutsamhet, kommer relationen att växa även med avståndet .

Att göra det bästa av ett hårt arbetande förhållande

hårt arbetande förhållande ldr bra utsikt

Det är ingen hemlighet för någon om hur mycket hårt arbete som krävs för ett långdistansförhållande. Om det inte finns någon kärlek från början, så kan det helt enkelt inte fungera.

Båda medlemmarna måste vara lika bestämda redan från första dagen. Om det finns en likvärdig beslutsamhet finns det ingen anledning till att förhållandet skulle misslyckas . För att göra det bästa av den här situationen och göra det till en bra upplevelse, hitta alltid tid att prata med varandra.

Vi har turen att vi befinner oss i en tid där det är lättare att vara i den här typen av relation eftersom det med dagens teknik finns verktyg som Skype och Facetime som gör att vi kan kontakta varandra mer fritt.

Under början är det viktigt att planera ett schema för de bästa tiderna att ringa varandra. Om två personer befinner sig i olika tidszoner är det något att tänka på medan planeringen pågår.

När planen är klar är det viktigt att hålla fast vid den så gott som möjligt. Detta kommer att förhindra alla skulder mot förhållandets engagemang. Om en person fortsätter att överge uppringningstiderna, kommer det bara att väcka oro för den andra personen.

Under samtalen är det bästa man kan göra alltid att lyssna . Detta är nyckeln till att göra det till en bra långdistansrelation eftersom det gör att båda medlemmarna kan räkna med varandra när det finns bra dagar och dåliga dagar.

Om en person har en dålig dag, då måste de kunna räkna med sin andra hälft när de bestämmer sig för att ringa dem. Om den andre verkar ointresserad av att lyssna, och detta blir en kontinuerlig fas, måste frågor ställas.

Ett annat sätt att hålla relationen bra är att skicka tillräckligt många textmeddelanden mellan varandra.

Den här uppgiften kan dock inte överdrivas, eftersom det finns stor chans att en person blir irriterad om det finns alldeles för många sms som plingar sin telefon. Dessa kan vara roliga, flirtiga eller söta meddelanden .

Det är alltid viktigt att läsa positiva meddelanden dagligen, speciellt om det kommer från en partner. På så sätt håller det dem nära varandra och det talar om för var och en av dem att den andra fortfarande är fast besluten att få förhållandet att fungera .

Ett sätt som jag tyckte fungerade bra var att skicka ett foto från det förflutna till varandra, att vara tillsammans. Fråga sedan, bredvid fotot, vad de tyckte mest om den dagen. Det är ett bra sätt att stärka förhållandet eftersom det visar att ni båda vårdar tidigare stunder tillsammans.

Är alla långväga relationer desamma?

inte samma långdistansförhållande bra

För att svara subtilt på detta måste du säga nej. Alla långa avlägsna relationer är inte desamma . Vissa människor kanske bara gör långdistans inom samma stat. Andra kanske gör distans där en av dem är på andra sidan jorden, och det gör det så mycket svårare.

Detta beror på att resor är mycket mer av ett hinder. Pengarna för att resa kan vara ett problem, eller att ha tid att flyga så långt under sådana perioder kan också vara en annan fråga.

Om så är fallet, måste allt som nämns i den här artikeln fortfarande tillämpas, med större effekt. Om det finns hinder i vägen för att två personer ska besöka varandra, då är det livsviktigt att finnas där för varandra så mycket som möjligt.

För de som har lyxen att besöka varandra oftare måste de utnyttja varje besök till sin fördel.

De kommer att upptäcka att för varje besök blir deras känslor med varandra fräscha igen. Med det förflutna som de redan delar finns det fortfarande en stark förtrogenhet, och detta hjälper relationen att växa till nya höjder.

Om två personer kan besöka varandra, och de använder dem till sin fördel, finns det ingen anledning till att förhållandet inte kan anses vara bra.

Om det uppstår bråk under dessa besök finns det ingen anledning att få panik. Med att vara borta från varandra så länge är det normalt att ha byggt upp spänningar mellan dem. Om bråket främst handlar om deras relation, visar det att det finns passion och en vilja att få det att fungera.https://www.youtube.com/watch?v=j1CQTSC7ctU
YouTube-video

Slutsats

Är långdistansrelationer bra? Det kan de vara, så länge som båda är lika fast beslutna att få det att fungera. Så fort uppmärksamheten och engagemanget börjar dö ut, det är då det är dags att ta ett steg tillbaka och ifrågasätta förhållandet.

Viktigt är att rätt mängd tid måste läggas på relationen . För att det ska bli en bra relation måste båda medlemmarna anstränga sig för att hålla sig till sina samtalstider. Att inte göra detta kommer bara att skapa oro, och det är inte bra att gå vidare.

Det som inte kommer att göra ett långdistansförhållande till ett bra är om den ena, eller kanske båda, lyssnar på tvivlarna utanför förhållandet. Det kommer att finnas människor, oavsett om det är familj eller vänner, som gillar att försöka väcka tvivel.

Det är bäst att ignorera dessa påståenden , så länge båda personerna känner att det är värt det. Om det inte är värt det, så kommer långdistansrelationen att vara långt ifrån bra.

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *