För- och nackdelarna med ingen kontaktregel i ett långdistansförhållande

ingen kontaktregel långdistansförhållande

Att ha en långdistansrelation med sin älskade är redan tufft som det är.

När du måste tvinga dig själv att vakna för att det är morgon där de är, och det är den enda tiden som de har. När du måste hoppa av en väns födelsedagsfest för att din partner kommer över till helgen .

Du har offrat vissa saker för att ge tid på att kommunicera med hjälp av modern teknik. Då helt plötsligt ber din partner om en ingen kontakt-regel.

Hur skulle du känna dig? Ska man säga ja?

Den kontaktlösa praktiken är populär bland par som gjort slut. Några fick tillbaka sitt ex och några tog farväl. Men fungerar det även på långdistansförhållanden? Om avståndet är skrämmande som det är, är ingen kontakt ens nödvändig för långdistansförhållanden?

Som mottagande part är regeln om ingen kontakt ganska mycket att ta i . Ofta slutar du med att du ifrågasätter ditt värde som partner och frågar vilka tecken du missade eller har du försummat något hela tiden?

Skyllspelet startar, vilket bara fördjupar skadan i långdistansförhållandet, och du uppmanas att inte kommunicera alls.

Men innan vi går vidare, låt oss skilja ingen kontaktregel från Ghosting. För vissa personer i ett förhållande kan dessa två vara utbytta eller blandade, vilket resulterar i mer förvirring och missförstånd mellan båda parter.

Spökbild kontra ingen kontaktregel

spöken nocontact regel för nackdelar långdistansförhållande

Låt oss börja med Ghosting. Från grundordet †spöke,â€?? är lika med icke-existens. Den andra partnern försvinner som ett spöke och skär dig helt av från deras värld utan någon förklaring.

Det finns inga tecken tidigare och inga som helst försök att förklara deras sida av historien. Detta är särskilt lätt för långdistansförhållanden där den andra partnern försvinner helt. Antingen flyttar de adress och byter skola eller arbetsplats och lämnar dig utan några spår.

Ghosting är en uppbrottsstrategi som vissa människor använder för att avsluta ett förhållande . Vilket, oftare än inte, slår tillbaka big time.

Personen som upplever Ghosting har ingen stängning på grund av det plötsliga försvinnandet. Å ena sidan personen som ”spökade”?? kanske har undvikit den obekväma situationen men kommer att bli ”hemsökt”?? för en livstid.

Medan ingen kontakt-regeln är när båda parter kommer överens om att gå igenom en period utan kommunikation. Målet är att låta varandra hitta sig själva och omvärdera sin relation.

Den största skillnaden mellan de två är att det finns en ömsesidig överenskommelse mellan båda parter. Därmed är möjligheten att gå tillbaka tillsammans fortfarande möjlig. Andra länder kallar detta ”avsvalningsfasen”?? i ett förhållande där de stannar mitt mellan att vara officiellt tillsammans och separerade — en inte sÃ¥ “cool”?? plats.

Ingen kontaktregel är utformad för att låta den andra partnern känna konsekvensen av sina handlingar . Att göra dem ansvariga och verkligen uppskatta de saker som betyder mest.

Ett sätt att tillfälligt befria dig själv från ett giftigt förhållande när du objektivt dechiffrerar om du fortfarande är redo för det eller om du är villig att släppa taget.

Fokus är inte att ta tillbaka dem och agera som om ingenting hade hänt, utan att hitta din styrka och identitet för att göra dig till en bättre individ, och så småningom ett par .

Vilka är ”reglerna”?? i ingen kontaktregel

regler nocontact regler långdistansförhållande vy

Innan vi går vidare med att väga för- och nackdelar med regeln om ingen kontakt, låt oss först förstå †reglernaâ€?? bakom regeln om ingen kontakt.

Under perioden ni båda kommer överens om ska det finnas:

  • Inga telefonsamtal;
  • inga textmeddelanden;
  • ingen taggning av varandra i sociala medier ;
  • inga direkta eller privata meddelanden i kontot för sociala medier;
  • ingen videochatt;
  • ingen snigelpost , om du är den klassiska romantikern;
  • nej ”av misstag”?? stöta på varandra på platser du vet att de ofta förekommer;
  • ingen stalking på deras sociala mediekonto (för din egen skull).

Med dessa regler kommer vissa undantag att gälla, såsom nödsituationer, om det är en fråga om liv och död, juridiska frågor eller när vårdnad och underhåll av barn är inblandade.

Till alla dessa omständigheter, men det finns fortfarande vissa begränsningar som att prata med varandra ENDAST angående undantaget. Det betyder att du alltid kan prata om ditt barns ekonomiska stöd ENDAST. För andra problem bör ni aldrig kommunicera med varandra.

Hur länge ska INGEN KONTAKT-regeln gälla?

I genomsnitt bör det vara fyra till sex veckor, beroende på ditt hjärta och din mentala status . Fyra veckor eller 30 dagar borde räcka för att få ihop din handling.

Inom den perioden bör det inte finnas någon kontakt med varandra, förutom undantagen som anges ovan. Annars kanske du själv bryter mot regeln helt och hållet.

Vad gör du när din partner kontaktar dig först?

trött väntan ingen kontakt regler långdistansförhållande visa

Trots din iver att svara eller ringa tillbaka, ta tag i dig själv. Kanske avslutar du ingen kontakt-regeln i förtid, vilket kan leda till oönskade resultat i slutändan. Regeln skapades av en speciell anledning, kanske för att ni är trötta på att vänta på varandra online .

Eller, du misslyckas med att känna igen små problem som har ackumulerats över tiden. Det är bäst att först hitta svaren inom dig själv istället för att ge efter för dina känslor. Mest anmärkningsvärt, om den som kontaktade dig först är den som initierade regeln.

Innan du hoppar in i elden, titta på den från en utomståendes perspektiv med en objektiv vy . Om din partner kontaktat dig innan mensen är slut kanske det är för att fylla en tillfällig längtan som din frånvaro har gett dem.

Visst, de saknar dig . De saknar dig för att de är vana vid att ha dig runt hela tiden. Och att vara ensam ger dem ensamheten som bara du kan ta itu med .

Nu, om du är i den motsatta änden där du känner att du inte kan ta avståndet och tystnaden längre, tänk efter två gånger. Det faktum att du gräver efter kan reflektera över din förmåga att kontrollera dig själv och fatta objektiva beslut.

Innan du hoppar in, låt oss titta vidare på fördelarna och negativa effekterna av att inte ha någon kontaktregel i ett långdistansförhållande innan du gör ett nytt drag.

För- och nackdelar med ingen kontakt i ett långdistansförhållande

INGEN kontaktregel är en av de regler som är bättre sagt än gjort. Att fastställa reglerna, från längden till dess mekanik, är lätt nog att göra men svårare att sätta i verket .

Tyvärr finns det inget slaggenomsnitt för hur många som klarade sig eller inte. Att gå in i en sådan är alltså en risk i sig. Låt oss dyka in och väga för- och nackdelar.

Fördelar

Att hitta ditt självvärde

hitta dig själv värd nocontact regler långdistansförhållande

Under denna tid är ditt mål inte att hitta sätt att komma tillbaka till varandras armar utan att hitta dig själv. Lär dig att värdera dig själv som person utan honom vid din sida .

Redogör för ensamtiden som du började när du gick med på att inleda ett långdistansförhållande. Utan de vanliga telefonsamtal eller videochatt skulle detta vara den perfekta tiden att avsluta din att göra-lista eller till och med din bucket list.

Du kan inte ge det du inte har. Därför måste du älska dig själv först och fylla dina behov innan du kan nå ut till andra människor. Istället för att låsa in dig i ditt rum, tycka synd om dig själv eftersom din partner inte längre har kontakt, gå ut och fortsätt att röra på dig.

En distraktion eller en förrymd get som kommer att göra sig användbar i längden. Återuppliva passionen som du en gång förlorade och bli ditt bästa jag borta från en annans skugga . Du kommer att inse ditt värde och kommer aldrig att nöja dig med något lägre än vad du förtjänar.

Skapa ett nytt perspektiv

Tid borta från varandra gör att du kan ompröva ditt förhållande och till och med ditt liv som helhet . Är det här livet du ville ha? Ser du dig själv med samma person under de kommande åren? Skulle du vara villig att flytta dit de är eller vice versa? Är han/hon DEN?

Utan en konsekvent röst bredvid dig, buggning eller ens tigga om din uppmärksamhet, kommer du att få ett annat perspektiv. Du kommer att öppna dina dörrar för feedback och råd från andra människor.

Ofta, när du är i ett förhållande, blir du förblindad med vad som händer i ditt förhållande. Det finns saker som omvärlden ser som du inte ser. Deras feedback kan antingen väcka dig eller stärka det band som du och din partner har .

Få klarhet

få klarhet nocontact regler långdistansförhållandeNär du väl har fått ett nytt perspektiv på din relation kommer klarhet in i bilden. Saker och ting blir tydliga som en spegel , där du använder ditt huvud mer än ditt hjärta för att förstå vad som händer.

Beslutet ligger i din hand, men de nya ögonen du har kommer att ge dig betydande bevis för att inse om det är värt att kämpa för i slutändan .

Vänd nyfikenhet

Ett avbrott i din parrutin kan vara obehagligt till en början. Speciellt när du har varit van vid att veta var de finns vid någon specifik tidpunkt.

Att försätta din partner i mörkret väcker nyfikenhet, särskilt om de inte vet om något som du kan göra annat än att prata med dem. Låt de vara. Kom ihåg att frånvaro får hjärtat att älska.

Nackdelar

Rebound relationer

Vissa människor som har varit i för många relationer, vilket gör det till en vana, kan inte finna någon kontaktregel skrämmande.

Speciellt om partnern är mil ifrån varandra är det lätt att falla i fällan att falla för den närmaste. Även när den sista partnern kunde ha varit DEN, blir deras frånvaro för mycket att hantera .

Du längtar efter någon att dela dina känslor med. Du ger efter för ett rebound-förhållande för att fylla luckan. Men sedan, inse att den nya aldrig kan överträffa ditt tidigare förhållande.

Få dig att känna dig mer olycklig över dig själv. Och du, hanterar ingen kontakt regeln på det värsta sättet.

Paranoia

paranoia nackdelar nocontact regler långdistansförhållande

I relationer, även för långväga sådana, delar vi så mycket vi kan för att visa att vi inte döljer någonting. Från det blå, när den vanliga kommunikationen upphör, kan paranoia styra över dig.

Att inte höra något från dem kan göra dig rädd. Det slutar med att du förväntar dig det värsta, sörjer över något som inte har hänt.

Höga förväntningar

När du förväntar dig för mycket, och tänker att regeln om ingen kontakt kommer att få dig att samlas igen i slutändan , kommer du att få en enorm besvikelse. Speciellt om resultatet är den totala motsatsen, blir du mer förvirrad och besviken än någonsin.

Gör dig redo för ännu en omgång av hjärtskärande uppbrott. Då kommer du att känna att din tid och ansträngning har gått till spillo.

Vad ska man göra efter att ingen kontakt-regeln löper ut?

När perioden är över är det bäst att sätta sig ner och prata om din nästa plan .

I alla fall att din partner börjar ”spöka”?? på dig, vänta i minst 90 dagar innan du påbörjar en konversation för att ”checka in”?? på dem om de svarar bra och bra. Om inte, ta det som en antydan om att det är dags att gå vidare.

Sanningen kan vara ansträngande att göra, men det betyder bara att din partner inte var den rätte, och den rätte kommer verkligen att komma vid den perfekta tiden . Beslutet ligger på dig.

Så länge båda parter är överens om att hitta det bästa för varandra, finns det ingen regel som säger att det inte kan göras.

Att ingå en kontaktförbudsregel, särskilt i ett långdistansförhållande, är ingen lätt bedrift, även om det kan vara mer hanterbart jämfört med de som befinner sig i närheten.

Men vågen av känslor, från lättnad till ilska till rädsla, är desamma oavsett om du är i närheten eller inte.

För att rädda ditt hjärta från ännu en omgång av hjärtesorg, kom ihåg målet med ingen kontakt-regeln . Målet är att bli känslomässigt och mentalt stabil för att acceptera allt som kan hända i din relation.

Det här är en tid att läka från det berusande förhållandet, de ständiga kraven och ansvaret du och din partner har delat. Giftiga relationer kan leda till att ni hatar varandra.

Att hata någon är inte för att du inte älskar dem, utan för att du känner dig utstött från förhållandet .

Du förtjänar mer än så. Den som verkligen älskar dig kommer att respektera den person du har blivit, vacker och passionerad. Få ut det mesta av upplevelsen. Om han/hon älskar dig kommer de tillbaka om de inte gör det, då kanske det aldrig var meningen.

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *