Långdistansdejtingguide: måste läsa tips för att förföra din crush

långdistansdejting

Långdistansdejting kan vara utmanande, men det kan också vara ett bra sätt att verkligen lära känna någon och möjligen en äkta koppling .

Om du funderar på att träffa någon online och starta ett långdistansförhållande måste du veta hur du får ut det mesta av det, samtidigt som du undviker potentiella fallgropar och frustrationer.

I den här guiden hittar du allt du behöver veta: Från långdistansappar och webbplatser för att träffa människor, till hur du får ditt långdistansförhållande att överleva och vad du kan förvänta dig när du äntligen kan träffa eller återknyta kontakten med den där speciella personen personligen.

Vi vet att världen av onlinedejting och långdistansrelationer kan verka lite skrämmande, och det är därför vi är här för att hjälpa.

Vi kommer att bryta ner all viktig information du behöver veta om långdistansdejting för att se om det är rätt för dig, samtidigt som vi hjälper dig att få ett försprång.

Vad väntar du på?

syn på långdistansförhållande

Att träffa någon genom en långdistansdejtingsajt

Om du funderar på att hitta någon online och ingå ett långdistansförhållande måste du börja med att hitta personen.

Medan vissa par kan hamna i ett långdistansförhållande på grund av någon oförutsedd händelse, kommer många långdistansförhållanden att börja på en av dessa topprankade dejtingwebbplatser (många som också kan användas i appform på din smartphone) :

  • eHarmony ;
  • OkCupid ;
  • Matcha ;
  • Zoosk ;
  • Gott om fisk (POF);
  • Elitsinglar ;
  • Coffee Meets Bagel ;
  • Humla ;
  • JDate ;
  • Badoo.

Dessa dejtingsidor sägs vara mer detaljorienterade och inriktade på individer som faktiskt vill ha relationer , till skillnad från andra appar och sajter som MeetMe och Tinder som kan vara mer lämpade för någon som letar efter en fling.

Att vara säker på Internet

att vara säker långdistansförhållande dating guide

Att träffa någon på internet var förr så tabu. Men nu har det blivit väldigt mainstream. Vissa människor föredrar det faktiskt framför de mer traditionella ?singelkvällarna? eller barscen.

Det betyder dock inte att vi någonsin ska svika vår vakt och förvänta oss att internet ska vara helt säkert. När du försöker hitta en ny romantisk partner på en webbsida måste du vidta särskilda försiktighetsåtgärder för att garantera din säkerhet:

  • Lämna aldrig ut någon personlig information som ditt efternamn, din adress eller var du arbetar.
  • Fortsätt att skicka meddelanden på webbplatsen så länge som möjligt tills du känner dig bekväm med att lämna ut ditt telefonnummer. Tänk även då på att du kanske vill överväga att använda en telefonapp för att inte dela ut ditt faktiska telefonnummer.
  • Håll dina sociala medier för dig själv, åtminstone tills du har träffats personligen. Sociala medier har mycket personlig information på dem, och du vill inte dela ut den till någon du precis träffat på internet.
  • Använd aldrig Instagram- eller Facebook-bilder på din dejtingsajtprofil eftersom dessa kan sökas om och länkas tillbaka till dina sociala mediewebbplatser. Vilket i sin tur kan ge bort mycket mer information som du kanske är redo att.
  • Testa gärna att söka omvänt bilder på personer du chattar med . Du kanske upptäcker att du pratar med någon helt falsk, vilket är en jättelik röd flagga och du bör sluta chatta och blockera omedelbart.
  • Gå långsamt när du träffar människor på internet . Du ska inte dyka in och förvänta dig att träffa dem samma vecka som du träffade dem. Detta kan vara farligt, och att inte känna individen alltför väl, en enorm borrning.
  • Du bör alltid berätta för andra om dina onlinedejtingprofiler. Det är inte pinsamt, vi lovar! Du behöver inte sända det till hela din Facebook-sida, men en vän eller familjemedlem bör åtminstone veta att ditt namn finns där ute och att du i princip chattar med främlingar.

Hur fungerar långdistansdejting?

Det är ingen hemlighet att långdistansdejting är mycket jobb , men exakt hur fungerar det? Uppenbarligen kommer du och din partner inte att kunna komma hem till varandra varje kväll. Ni kommer att vara långt ifrån varandra.

Det kan betyda att du bara är några timmar bort, eller så kan de vara i ett annat land, vilket vanligtvis är fallet i militära relationer.

Under denna tid kommer du att behöva vara kreativ för att hålla kontakten vid liv. Det kommer att finnas tillfällen då du kommer att känna dig ensam och frustrerad över situationen, men ett par som förblir starkt och försöker kommunicera ofta och dela sina känslor kommer att ha störst framgång .

Du bör också försöka se till att du har lite kul med din partner, även om ni inte är bredvid varandra. Vi kommer att bryta ner en massa roliga och unika sätt att hålla gnistan vid liv och ha mycket roligt, även på långt avstånd.https://www.youtube.com/watch?v=pdDhXixZtQI
YouTube-video

Hur man gör långdistansdejting

Om du försöker ta reda på hur det ens är möjligt att vara skild från den du älskar så länge, behöver du några speciella tips och tricks för att ta dig igenom det. Även om du är ny i spelet med långdistansrelationer, måste du kolla in hur du gör det på rätt sätt så att du kan sikta på framgång.

Använd din extra bortatid effektivt

Eftersom ni inte är överallt i varandras utrymme för tillfället, ta lite tid att utveckla er själva:

  • Ta den där kursen du alltid velat ha.
  • Träna på gymmet.
  • Besök din familj oftare.

Dessa är alla upplevelser som kommer att göra dig till en starkare , grundad och mer intressant person.

När du pratar med din långväga partner har du något mer att ta med till samtalet. Du kan vara ett fönster till en ny värld för din älskare . Det kommer bara att få dem att vilja prata och vara med dig mer.

vara mer intresserade människor långdistansdejting

Planera alltid ett slutdatum

Gör det till en punkt att planera direkt när ni kommer att vara fysiskt tillsammans igen. Detta kan hjälpa till att låta x du bygga till ett klimax.

Din partner kommer att längta efter och vilja ha dig mer på vägen om han eller hon vet att det finns en befrielse från förväntansinsikten. Om ni inte har någon aning om när ni kommer att ses igen, kan detta äventyra förhållandet .

Var kreativ och regelbunden med din kommunikation

Börja varje dag med en god morgon och avsluta varje kväll med ett godnattmeddelande. Ge din älskare uppdateringar om vad som händer under din dag. Även det vardagliga är viktigt.

Vem du åt lunch med eller vad du gjorde under ditt träningspass, låter din älskare fortfarande vara en daglig del av ditt liv . Några saker du kan göra för att lägga till dina texter är:

  • Foton ;
  • Ljudklipp ;
  • Korta videor ;
  • Teasers.

Var kreativ med dina texter. Håll kontakten dagligen. Stora luckor i din kommunikation kan få din partner att undra om du fortfarande är kvar. Deras fantasi kan flöda om vad du gör. Spara fantasin till roliga saker.

kreativ regelbunden kommunikation långdistansdejting

Håll koll på sociala medier

Gilla varandras bilder på Instagram och Facebook, Tweet, Tagga varandra. Visa att du bryr dig . Men bli inte läskig och börja stalka. Det är inte coolt.

Känna till varandras scheman

Det är viktigt att veta när din partner är upptagen eller ledig. Du vill inte avbryta under ett halvtids- eller viktigt affärsmöte.

Ta reda på när de små och stora händelserna pågår i din älskares liv. Detta är särskilt viktigt när du befinner dig i olika tidszoner. Men lika viktigt kommer det att ge din relation en mer intim känsla . Ni känner varandra även när ni är långt borta.

Stöd varandras intressen

Oavsett om ni är tillsammans eller långt ifrån varandra kommer ni båda att fortsätta växa, förändras och gå vidare med ert liv.

Om du har en säker anknytning till din älskare, kommer du att kunna låta honom eller henne mogna och växa. Ni kommer att hitta sätt att hålla kontakten och ni båda kommer att driva varandra framåt.

En av de bästa sakerna du kan göra för att främja en säker anknytning är att stödja din partner när de växer i sina individuella intressen och styrkor .

Uppmuntra din älskare att ha andra intressen än dig. Du gör samma sak för dig själv.

Var stark

skapa din egen lycka

Både du och din partner behöver investera i din egen lycka. Det är ohälsosamt om någon av er är tyngd av att vara den enda källan till lycka för den andra. Investera i ditt eget liv. Prioritera vänner, familj, hobbyer etc. Du måste skapa din egen lycka. Kommunikation är viktigt.

Utöver det, låt inte långdistansförhållandet komma i vägen för dina egna mål. Ni kan var och en ha olika mål och stödja varandra. Var där för varandra men var där för dig själv också.

Överdriv inte kommunikationen

Du behöver inte kommunicera tolv timmar om dagen. Att ta emot sms hela tiden under dagen kan bli tråkigt. Det kan suga upp förväntan på din nästa kommunikation direkt ur din älskare.

Försök inte att överkompensera avståndet med konstant sms .

När du ständigt avbryter deras dag med sms eller samtal framstår det som behövande och besittande. Det sätter stor press på din partner att vara källan till din lycka.

Spamma dem inte, låt dem veta att du bryr dig men överdriv inte älska dem. Mindre är mer.

Kom ihåg kärleken

använd verbal försäkran långdistansdejtingvy

Påminn alltid din partner ofta om vad du älskar med ditt förhållande. Tvivel, osäkerhet och svartsjuka kan glida in i ett långdistansförhållande. Ni tillbringar så mycket tid borta från varandra att fantasin kan gå överdrivet.

Använd frekventa verbala försäkringar med varandra. Dessa kommer att hjälpa till att minimera dessa negativa känslor. Det kommer att förtydliga var ni står som ett par.

Var inte rädd för att be om trygghet från din partner också för dig själv.

Hur man gör långdistansdejting roligt

Ja, ditt långdistansförhållande behöver inte alltid vara sorg och känna dig ensam. Långdistansförhållanden kommer med sina egna roliga tider som du och din partner säkerligen kommer att njuta av.

Den största fördelen med detta är att ni kommer att lära känna varandra så mycket bättre , vilket gör det första mötet (eller nästa möte) till något du aldrig kommer att glömma.

Gör saker tillsammans

göra saker tillsammans långdistansdejting vy

Bara för att ni är långt ifrån varandra betyder det inte att ni fortfarande inte kan njuta av varandras sällskap. Ni kan fortfarande träffas och göra saker tillsammans. Se samma film tillsammans .

Detta ger dig inte bara ett ögonblick utan något mer att diskutera senare. Gillar du att spela? Spela ett onlinespel tillsammans.

Ni kan båda gå en promenad medan ni ringer videosamtal till varandra. Och glöm inte shoppingen. Gå online till samma sida och shoppa. Hjälp din partner att välja så svårt att hitta en present till sin syster.

Eller ännu bättre, plocka ut presenter till varandra. Vad som helst funkar. Om det är något man kan göra så kan ni båda göra det. Var kreativ och spontan.

Ge din älskare förmåner på avstånd

Lyssna lika mycket som du pratar. Ännu bättre, lyssna mer än du pratar . Och glöm inte att höra de outtalade problemen din partner kan ha. Var stödjande. Bara för att du är mil ifrån varandra betyder det inte att du inte kan vara en axel att gråta på.

Å andra sidan, heja på din älskare när något fantastiskt händer . Du är på deras sida och de borde alltid veta och känna det.

Bli stygg på telefonen

prata något gör senare långdistansdejting

Telefonsex är ett bra sätt att hålla ugnen igång. Sexuell spänning finns alltid i en nära relation, än mindre i en långdistans. Några sätt att prata smutsigt inkluderar:

  • Prata om något du faktiskt kommer att göra senare ;
  • aktivt lyssnande? klargör vad din älskare säger och bygg vidare på det;
  • skynda dig inte;
  • fniss ;
  • ändra inte din röst;
  • komma bort från verkligheten? Låt din fantasi flöda;
  • läsa en erotisk berättelse.

Det här är en bra tid för partner att berätta för varandra vad de vill sexuellt och vad de vill fantisera om. Kul för alla!

Skicka ett Vårdpaket

Det här vårdpaketet är inte precis som den snälla mamma brukade skicka till college. Fast man kan lägga hembakade kakor i den om man vill. Ett vårdpaket säger att du gick den extra milen .

Skicka ett paket som har roliga leksaker. Att tillhandahålla dina egna personliga instruktioner om hur du använder dem är ännu bättre. Sexiga underkläder är alltid en hit.

För att verkligen få din honung att sakna dig , bär dina onämnbara plagg för en dag. Din älskare kommer att bli glad över att ha inte bara dina läckerheter utan din doft. Han eller hon kan använda det senare när du pratar smutsigt i telefon.

Snigelposta dina gåvor

Att få en låda på posten och undra vad som finns i den är ett spännande ögonblick. När du ser att returadressen är din älskares är det ännu mer spännande. Skicka en sexig lapp eller ett vykort (om du skickar ett vykort, försök att inte få postarbetaren att rodna).

Blommor, oavsett kön, är alltid ett romantiskt alternativ. Handla online och skicka roliga presenter till din älskare. Det kommer att få det att verka som om du är med dem och inte hundratals mil bort.

Långdistansdejting och exklusivitet

När du är redo att ta ditt förhållande till nästa nivå, kan det verka som en utmaning när du inte är ansikte mot ansikte. Tja, även i ett långdistansförhållande kan du hitta ett romantiskt sätt att uttrycka dina känslor av att vilja ha ett exklusivt förhållande.

Om din partner säger ja, så finns det några saker att tänka på när det gäller långdistansrelationer och exklusivitet.

Lojalitet

dela ditt liv långdistansdejting

Är du redo att göra ditt långdistansförhållande monogamt? var försiktig med vad du gör på din fritid medan din älskare är borta.

Det kanske är oskyldigt men den där drinken efter jobbet med den där snyggingen från kontoret kanske inte är det bästa valet. Försätt dig inte i den där farliga situationen .

Det är ok att ha vänner men låt din partner veta vem du umgås med. Du behöver inte be om lov, bara kommunicera. Om du inte låter din partner veta i förväg och de får reda på det, får de föreställa sig det värsta. Det vill du inte.

Förutom att lugna din partners rädslor är det också ett sätt att fortsätta dela ditt liv med honom eller henne.

Sätt grundregler

Var tydlig med vilka förväntningar du har på ditt förhållande. Diskutera vad ni båda vill ha ut av det . Ingen av parterna vill överraska den andra. Ställ dessa frågor :

  • Är utanför dejting tillåtet?
  • Vilken är engagemangsnivån?
  • Är du exklusiv?

Genom att upprätta dessa regler i förväg kan du lägga grunden för hela långdistansförhållandet.

Tio långdistansdejtingappar

långdistans dating appar visa

Tack vare smartphones har långdistansrelationer blivit mycket lättare. Det finns många meddelandeappar tillgängliga, men dessa är några av de bästa:

1- Par

Denna app för två låter dig arbeta på samma tidslinje . En funktion är en delad kalender. Känn beröringen med en tumkiss. Och live sketch-funktionen är ett annat spännande sätt att hålla händerna.

2- Between

Detta skapar en privat kanal för par att lagra favoritminnen. Det låter dig designa ditt chattutrymme. Det är mer intimt än ett telefonsamtal.

3- Kanin

Se en show tillsammans. Din älskare kan gå med dig och appen synkroniseras . Även mil från varandra kan ni titta tillsammans. Och oroa dig inte för spoilers.

5- Utan

Den här appen får din längtan men vet att ni båda är upptagna. Det är därför selfie-anteckningarna med ett tryck är underbara. Det påminner din partner om att du tänker på dem .

6- WhatsApp

Långdistansförhållanden gör det till äktenskap med den här appen. Det tillåter samtal, meddelanden och lämnar röstinspelningar. Det spelar ingen roll var i världen du är.

7- TouchNote

Detta förvandlar dina personliga bilder till vykort och skickar dem till din älskare . Den har också ett personligt meddelande. Mycket mer permanent än en text.

8- Bloom That

Vem gillar inte att få blommor. Välj bara din älskares favoritblomma och tryck på din skärm . Det är så enkelt.

9- Lok Lok

För er Android-användare behöver ni detta. Detta gör att din älskare kan skicka meddelanden med skisser skapade på din låsskärm . När du öppnar din telefon visas en söt doodle.

10- We-Connect

När du behöver intimitet går detta utöver FaceTime, telefonsamtal och smutsiga sms. Detta har vibrationer. När du är ansluten kan din älskare kontrollera vibrationerna .

Ha så kul!

Att hålla kontakten är viktigt när du är i ett långdistansförhållande. Dessa appar hjälper dig inte bara att hålla kontakten, utan du kommer att ha kul när du använder dem.

Kreativ långdistansdejting

Nu kan du många av reglerna när det kommer till långdistansrelationer och exklusivitet, och du har en stor del av grymma tips och idéer för att få ditt långdistansförhållande att fungera. Men vad sägs om att bli lite mer kreativ ?

Dessa 5 idéer för kreativ långdistansdejting kommer att hålla gnistan vid liv oavsett hur långt ifrån varandra ni än är.

1- Skapa konst från fjärran

Din man kanske inte är den listigaste människan någonsin , men du kan visa honom ett och annat. Dessutom, när du är klar med ditt konstverk, kan du skicka det till varandra via posten och behålla det som en token.

Det är massor av roligt att vara kreativ med din partner och ni kommer båda att få en rolig (eller vacker) present av det. Vinnande!

2- Planera framtida datum

Det är absolut inget fel med att prata om framtiden. Kom på några realistiska framtida datumidéer som kommer att hålla er båda på nålar tills dagen äntligen kommer.

Kanske en tur i luftballong i Napa? Skurar du genom havet med en snorkel? Ska du se den senaste Star Wars-filmen? Möjligheterna är oändliga.

3- Gå på en virtuell semester

virtuell semester långdistansdejting

Vem har tid (eller pengar) att åka på semester hela tiden? När det kommer till att koppla av under solen vid stranden med din själsfrände, behöver det inte vara verklighet; det kan vara virtuell verklighet.

Webbplatser som 360 Video erbjuder vyer av olika områden som ger dig en verklig upplevelse du sent kommer att glömma.

4- Spela nostalgiska telefonspel

Låtsas inte som att du aldrig spelat 20 frågor eller sanning eller vågar över telefon! Bli nostalgisk i ditt långdistansförhållande och slå ut de gamla goda telefonspelen som fick oss att fnissa i timmar.

5- Titta på stjärnorna tillsammans

Det finns många saker du ska göra över videochatt när du är i ett långdistansförhållande. De flesta kommer att välja att titta på film eller laga middag eller till och med åka runt på stan med Skype öppet, men det finns en riktigt romantisk sak som du kanske glömmer: stjärnskådning.

Testa! Du kommer att vara glad att du gjorde det.

När långdistansdejtingpartners blir geografiskt nära

Så din älskare kommer att flytta i närheten? Det är otroliga nyheter och jag är säker på att du går ur sömmarna av spänning. Det är alltid goda nyheter att höra att personen du älskar inte kommer att vara så långt borta, och du kan äntligen njuta av lite tid ansikte mot ansikte.

Tja, även om du har varit i ett långdistansförhållande med någon utanför internet i 6 månader eller mer, måste du fortfarande vidta försiktighetsåtgärder. Kommer det att bli underbart? Ja. Ska man fortfarande vara på sin vakt första gången man träffas? Ja.

Long Distance First Date

långdistans första dejtvy

När det kommer till att träffa någon för allra första gången rasslar dina nerver, och det kan verka som om hela din kropp är täckt av svett. Detta är inte bara en av de mest spännande tiderna i ditt liv, utan det är också den mest nervkittlande! Så vad ska du göra? Vart ska du gå?

Behålla lugnet

 Kom ihåg att du och den här andra personen har haft några fantastiska tider på långa avstånd, så de kommer nästan säkert att njuta av din närvaro ansikte mot ansikte. Slappna av och fortsätt konversationen som om du fortfarande chattade över FaceTime.

Välj något du vet att de kommer att gilla

Alla har sina egna intressen. Vissa par kanske börjar med en romantisk middag , medan andra beger sig till renässansmässan för att ha lite gammaldags kul. Se bara till att du väljer något som är anpassat för dem och som säkert är något de kommer att gilla.

Var alltid säker

 Bara för att du tror att du känner dem betyder det inte att du verkligen gör det (ibland). Det bästa man kan göra är att alltid vara säker . Träffas på en offentlig plats, gå inte hem tillsammans och låt dem inte se bilen du kör. Du bör också låta någon veta var du ska vara med dig, ifall något skulle hända.

Kan långdistansdejting fungera?

Sanningen är att långdistansdejting kommer att vara svårt ibland. Även om du kan ha kul, göra aktiviteter och till och med uttrycka sexuella önskningar via telefon , finns det fortfarande utmaningen att vara ensam varje kväll.

Som sagt, ja, långa avstånd kan fungera. De två inblandade individerna måste dock vara hängivna och villiga att gå igenom kampen för att långdistansrelationen ska fungera.

Om det finns tillräckligt med passion och drivkraft från båda parter kan det bli ganska lyckat – tills du förstås kan träffas personligen och leva lycklig i alla sina dagar .

Slutsats

Långdistansrelationer som startar en dejtingsajt blir mer och mer populärt i denna tid.

Så länge du har rätt tips och tricks vid din sida kan du få långdistansrelationer att fungera skickligt tills du kan ta saker i verkligheten.

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *