Hur man verkligen lär känna någon långväga: tips och varningar

Lär känna någon på långa avstånd

Långdistansrelationer blir allt vanligare i dagens samhälle. I allt högre grad är det mer och mer sannolikt att människor bor långt borta från sina hemstäder och familjer, går i skolor på en avlägsen geografisk plats och flyttar för sin karriär.

Lägg till det, tillväxten av internetbaserad dejting och sociala medier och du kan förstå varför så många par befinner sig i en situation med långdistansförhållande.

Medan vissa par är åtskilda av mil först efter att de redan har etablerat en relation, finner andra att de träffas och lär känna någon via internet.

Om du är en av dessa individer, ta hjärtat. En artikel från 2014 av Emma Dargle ( Journal of Sex and Marital Therapy, 41:2) fann att det fanns liknande nivåer av rapporterad lycka mellan par som befann sig på geografiskt avlägsna platser som det fanns för de som bodde på samma plats.

Studiens författare noterar faktiskt att ”individer i långdistansdejtingförhållanden inte är i underläge.”

Många onlinedejtingexperter rekommenderar faktiskt att du utökar ditt sökande efter kärlek till ett bredare geografiskt område och inte begränsar dig till att dejta eller bara träffa människor som bor inom ”x miles”? av dig .

känner verkligen någon långdistansförhållande syn

Vem kan säga att din själsfrände inte bor i en annan stad, stat eller ens – flämt! – land?

Naturligtvis är allt detta högst personligt och du är lika sannolikt att hamna i en bra (eller dålig!) relation online eller långdistans som du är med någon som du träffar personligen regelbundet.

Vad gör du om du känner att du ”klickar”?? med någon, om det finns en ömsesidig romantisk attraktion över milen? Hur kan du ta reda på om det verkligen kommer att lösa sig?

Det handlar om att lägga ner tid och kraft på att verkligen lära känna någon och att vara en del av varandras vardag . Är det möjligt att verkligen lära känna någon över milen? Svaret är komplicerat. Ja, det går att lära känna någon på nätet.

En relation bör till stor del bygga på att lära känna en person inifrån och ut och att inte vara med varandra personligen kan faktiskt leda till djupare kommunikation och en mindre fysiskt baserad relation.

Som sagt, det enda sättet att i slutändan veta om ni är menade för varandra, om det finns den där odefinierbara kemin, är att tillbringa tid tillsammans någon gång .

Det är naturligtvis inte alltid omedelbart möjligt. Så, under tiden, hur kan du verkligen lära känna någon på långa avstånd?

1- GÖRA DINA KÄNSLOR KÄNDA

göra känslor känner någon långdistansförhållande

Icke-ansikte-mot-ansikte kommunikation kan leda till felkommunikation och feltolkningar av tonfall eller avsikt.

Om du ska prata med någon online innan du träffar honom eller henne , eller till och med chattar via telefon eller video, är det viktigt att göra ditt intresse känt. Du ska kunna få en känsla för huruvida någon är intresserad eller inte via skriftlig kommunikation.

Ändå, ibland måste du bara lägga ut dig själv och ange dina romantiska intressen på förhand för att ta reda på om den andra parten känner likadant. Det är också en bra idé att fastställa hur båda parter tycker om möjligheten till en långdistansrelation. Om båda personerna är för det, då kan du börja gå framåt.

Det är särskilt viktigt att vara uppriktig och tydlig med din relationsstatus (när du kommer till den punkten.) Det bör finnas en förståelse för nivån av engagemang och möjligheten (eller inte) av öppenhet eller att träffa andra människor.

Det finns inget rätt eller fel svar på dessa frågor, och det finns inte heller bara ett sätt att behandla en långdistansromans.

Snarare borde det helt enkelt finnas en tydlig förståelse mellan de två inblandade personerna som var och en är bekväm med.

För att lära känna någon som du inte ser ansikte mot ansikte måste ni båda vara villiga att öppna upp för en sårbarhetsnivå som gör att ni kan diskutera både allvarliga och vardagliga frågor.

Du kanske tycker att det är bra att använda en av de många webbplatser eller böcker som har listor med ”frågor för att lära känna någon”. Interaktiva personlighets- eller kompatibilitetsfrågesporter, eller till och med fåniga onlinespel som ”Vilket Hogwarts-hus är du?” kan hjälpa er att lära känna varandra bättre.

2- ANVÄND TEKNIK MED KLUKT

använda teknik lära känna någon långdistansförhållande

Det finns så många olika sätt att kommunicera nu. Ni kan lära känna varandra på en mängd olika sätt – videor, FaceTime, chattar, sociala medier och mer. Att komma in i ett romantiskt förhållande handlar inte bara om de stora ögonblicken – spänningen och nyheten.

Det handlar också om de vardagliga upplevelserna. Långdistansromanser kan lätt förfalla till ett tillstånd av idealisering, där varje part ser och känner bara till den andras onlinepersonlighet eller deras ”bästa ansikte”.

Tekniken gör det möjligt att prata precis när som helst och var som helst och det är viktigt att ni använder detta till er fördel och visar varandra hur vardagen verkligen är.

För att verkligen lära känna en annan person måste ni båda känna er bekväma med att se varandra som fullvärdiga människor, med bra dagar och dåliga dagar. Ni ska kunna luta er mot varandra för stöd när ni behöver det, samt dela med er av glada och roliga nyheter.

Ta dig tid att prata ”ansikte mot ansikte”?? om stora och små frågor . Varje interaktion behöver inte vara en ”fantastisk dejtkväll.” Som i verkliga livet är det ibland trevligt att bara umgås tyst tillsammans, säga godnatt eller ha en snabb sammanfattning av din dag.

Förutom att bara chatta via FaceTime kan ni faktiskt delta i aktiviteter tillsammans; som kommer att föra er närmare varandra och hjälpa er att se var era ömsesidiga kopplingar finns.

Inget par delar exakt samma intressen, men genom att ta reda på vad ni tycker om att göra tillsammans kommer ni att lära känna varandra bättre och ha roligt när ni gör det.

Prova att ladda ner en av de många applikationerna som gör att ni kan synkronisera och njuta av filmer tillsammans online. Eller är du kanske intresserad av spel? Logga in och spendera lite tid på att spela och chatta. Laga en måltid tillsammans och dela resultaten. Möjligheterna är nästan oändliga.

På ett mindre roligt – men nödvändigt – ämne finns det en mängd information att hitta på internet. Det är en bra idé att ta lite tid att undersöka personen du är intresserad av innan du går in för djupt .

Medan vi alla tenderar att vilja presentera våra ”bästa sidor”?? online kan du också lära dig mycket om en person från deras aktiviteter online.

Vad säger deras sociala medier om dem? Inte bara vad personen publicerar – utan vilka är hans eller hennes intressen ? Vilka sidor eller grupper är han eller hon en del av? Vilka är hans eller hennes vänner och vilka typer av aktiviteter är de involverade i?

Många människor har också en professionell onlinenärvaro, oavsett om det är genom ett företag eller en personlig webbplats eller en professionell nätverkssajt som LinkedIn. Att helt enkelt använda en sökmotor för att köra en persons namn kan avslöja en mängd information som nyhetsartiklar, professionell information, utmärkelser och mer.

Även om detta inte är någon ersättning för att prata för att lära känna den verkliga personen, kan det verkligen ge dig en uppfattning om vad de handlar om och även varna dig för eventuella röda flaggor.

3- Tänk på det ödmjuka brevet

anser ödmjuk brev vet någon långdistansförhållande

Teknik är verkligen en underbar sak. Som sagt, överväg att gå tillbaka till någon gammaldags analog konversation då och då. Alla älskar att få ett handskrivet brev.

Att skriva visar på en stor omsorg och tid och det är något med ett brev som är skrivet på faktiskt papper som tenderar att få fram människors känslor.

Alla älskar att ta emot e-post, men ännu viktigare, det kan vara lättare för vissa människor att formulera sina sanna tankar när de har tid att begrunda och sätta dem i skriftlig form .

På samma sätt är kort och paket ett annat bra sätt att dela dina intressen och känslor. Att göra mixband eller skicka konst eller andra handgjorda föremål kan hjälpa vissa människor att bättre uttrycka sina känslor än med enbart ord.

Telefonsamtal kan också vara bra. Det är en underbar njutning att höra någons röst över milen . Var noga med att vara uppmärksam på tidszoner när du ringer. Beroende på hur långt ifrån varandra du är kan tidsskillnader göra det ganska svårt att matcha scheman för samtal.

Men om du är kreativ kan du få det att fungera. Kanske för en av er är det ett godmorgonsamtal och för den andra är det godnatt. Gå med det som funkar!

4- SE FÖR VARNINGSTECKNAR

vilken varningsskylt vet någon långdistansförhållande

När ni är ifrån varandra, hur vet ni att det går fel? Hur kan du vara säker på att ditt nya kärleksintresse är ärlig mot dig?

Låt oss först sätta det hela i perspektiv. Sanningen är att oavsett om det är långdistans eller inte, kan vilken romantisk partner som helst vara oärlig mot dig . Även om det kan vara lättare att dölja den oärligheten på långt håll – åtminstone till en början – kommer sanningen oftast fram.

Även om experter alltid råder till försiktighet när du lär känna någon du dejtar, bör du också vara medveten om att långdistansförhållanden vanligtvis inte utgör någon större fara när det gäller att gå dåligt än lokala.

Det finns dock några allvarliga tecken som du kan se upp med. Om du ser något av följande hända kan det vara dags att sätta på bromsen eller åtminstone undersöka vidare.

  • En ny långdistans- eller onlinevän eller romantiskt intresse ber dig om pengar. Du bör omedelbart bli misstänksam om någon du inte känt på länge ber dig om pengar, oavsett anledning. Ja, det är möjligt att de verkligen är i nöd, men tyvärr är det lika troligt att du blir lurad.
  • Din långväga romantiska partner undviker att träffas personligen . Ja, resor är dyrt och det kan bli logistiskt knepigt. Men om din partner ständigt gör och bryter planer på att träffas eller skjuter upp det – eller verkar inte vilja att du ska se var han eller hon bor – bör detta ringa varningsklockorna. Det kan vara något som han eller hon döljer.
  • Din pojkvän eller flickvän visar tecken på att vara kontrollerande eller misstänksam mot dina vardagliga aktiviteter . Svartsjuka är en naturlig mänsklig känsla som höjer sitt huvud då och då i alla relationer. Men du bör vara orolig om någon ständigt är nervös för vad du gör när han eller hon inte är där. Särskilt i långdistansrelationer måste det finnas en nivå av tillit och en förståelse för att man både kan ha separata intressen, vänner och liv men ändå komma ihop som ett par.
  • Var försiktig med en omedelbar kärleksförbindelse. Det tar tid att känna någon. Om du känner någon press från ett nytt onlineintresse att flytta snabbt eller om du ännu inte har träffats personligen och han eller hon redan pratar om ett seriöst förhållande, flytta eller till och med gifta dig , borde det vara en röd flagga. Det är fullt möjligt att din onlineanslutning kommer att översättas bra till det verkliga livet, men det är lika möjligt att det inte gör det. Ibland kommer kemin helt enkelt inte att finnas där, men du kommer inte att veta det förrän du kan tillbringa tid tillsammans i verkliga livet.

Slutsats

I slutändan bör ett långdistansförhållande inte vara en permanent situation. Det kan vara nödvändigt att vara isär en tid på grund av livets omständigheter, eller så kanske du helt enkelt råkar ha träffat någon du bryr dig om som inte bor nära dig.

Men det enda sättet att verkligen vara säker på att ni är menade för varandra är att spendera tid tillsammans. Det behöver inte vara en fancy semester eller något superimponerande. Det räcker med att bara vara på samma plats.

Inte varje onlinedejtingupplevelse eller långdistansromantik är avsedd att hålla under långa sträckor, men forskningen visar att du har en bra chans.

det finns ingen anledning att begränsa dig till att bara träffa människor i ditt närområde . Gå ut och hitta din själsfrände!

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *