Hur man håller en långdistansvänskap vid liv med din BFF

långväga vänskap

Långdistansvänskap är ganska vanligt i vårt mobila samhälle.

Människor flyttar eller reser ofta från plats till plats, vilket skapar många långväga vänskaper och relationer. Det är inte en ovanlig situation för människor för många människor de bryr sig om som bor på en geografiskt annorlunda plats.

Med hjälp av teknik och flexibel schemaläggning är det möjligt att hålla långväga vänskap vid liv .

Genom att kunna få omedelbar åtkomst via Facetime, sms och andra former av sociala medier, kan långväga vänner kommunicera dagligen eller så ofta de vill.

I- Vänskapsaktiviteter på långa avstånd

Vänner som bor långa avstånd från varandra är mycket vanligare på många områden än vänner som bor intill. Eftersom vi ofta flyttar från plats till plats är det ganska lätt för en individ att ha vänner över hela USA och världen.

Att upprätthålla och hålla dessa vänskaper vid liv genom aktiviteter är något som båda individer kan göra för att hålla kontakten med varandra.

På grund av tekniken finns det många aktiviteter som vänner kan göra för att upprätthålla värdefulla långväga vänskap . Här är en lista med nio aktiviteter att börja med en långväga vän direkt.

1- Dela bilder fram och tillbaka på Snapchat

Börja skicka de där fåniga selfiesna till din kompis över milen. Det tar bara några sekunder att ta en selfie eller en bild på dina barn och ge din långväga vän ett uppsving .

När vänner gör det här fram och tillbaka är det inte bara roligt, utan vänskapen verkar inte lika långt borta.

2- Spela internetspel tillsammans

Matcha vett med din bästa vän genom att utmana honom eller henne till en omgång Words with Friends, Scrabble eller valfritt antal andra spel på webben. Words with Friends är ett spel där du kan chatta medan du spelar .

spela spel tillsammans långväga vänskap vid liv

3- Videochatt eller Facetime utan goda skäl

Ibland sitter en videochatt bara och pratar om ingenting, och ibland hjälper den dig att hålla på med dagliga skvaller som du annars kanske glömmer.

Men hur som helst, att kunna prata åtminstone ansikte mot ansikte via teknik är ett bra sätt att hålla vänskapen levande och aktuell.

4- Prata i telefon

Använd dina telefoner fysiskt och ring samtal . Du kan behöva schemalägga samtal via textmeddelanden. Skillnader i tidszoner gör det här svårt, men du kan fortfarande hitta ett sätt att ansluta när du både är vaken och har några minuter på dig att prata.

När du har schemalagda telefonsamtal ska du inte lösa dessa samtal. Dessa samtal är viktiga och att hålla ett engagemang med en god vän är av största vikt.

5- Testa att se en film eller en bollmatch tillsammans

Några vänner blev vänner över att gå på bio eller titta på college fotbollsmatcher tillsammans. Vänner kan fortfarande göra det via telefon eller genom att prata via Facebook medan de tittar på händelserna .

6- Planera en liten resa tillsammans

planerar resa tillsammans långväga vänskap vid liv

Du kan alltid hitta ett resmål att träffas även om du bor extremt långt ifrån varandra. Hälften av det roliga i en vänskap är att planera ett evenemang att göra tillsammans.

Detta behöver inte ta slut på grund av långa avstånd.

7- Skriv ett brev eller skicka ett roligt kort

Det tar väldigt kort tid att skriva ner en tanke eller två och skicka iväg ett kort eller en anteckning . Om ett sinne för humor är något du ansluter till, kan ett roligt kort förgylla en långväga väns hela dag.

8- Dela viktiga tankar

Dela samma hemligheter som du brukade dela med dig av . Och anförtro precis som alltid när saker händer i ditt dagliga liv. Att kunna dela viktiga detaljer, håller en långdistansvänskap på en intim nivå .

9- Shopping

Låt oss inse det, ofta kommer vänner att binda sig över resor till köpcentret. Glöm inte att dela ditt senaste köpcentrumfynd med din bästa vän .

Du kan till och med ge din vän en ring när du provar outfits för att få deras åsikt om detta eller det valet.

II- Vänskapspresenter på långa avstånd

presenter långväga vänskap levande utsikt

Ibland skickar långväga vänner presenter fram och tillbaka. Detta är ett bra sätt att hålla vänskapsbränderna brinnande.

Om han eller hon har barn kommer det att värma en väns hjärta att komma ihåg att skicka små presenter till barnen . En gåva är något fysiskt för din långväga vän att hålla i medan du är separerad.

Att ha en fysisk gåva från en vän handlar inte om att ha ett materiellt föremål. Det handlar om tiden och omsorgen som du vet att vännen tog för att välja ut presenten , eventuellt slå in den, och de tankar som vännen förmodligen hade när han gav dig den här presenten.

Det hela är en väldigt hjärtlig och viktig gest som vänner behöver om de är mil bort. Några presentidéer att skicka till långväga vänner kan innehålla följande lista:

  • En bok för att påminna din bästis om den goda vänskapen. Tillgänglig på Amazon för 10,40 $ .
  • Vänskapsarmband .
  • Anpassa bästa vänners muggar, vinglas och kaffekoppar . Att dricka kaffe ur en speciell kopp medan du pratar med din vän i telefon när han eller hon dricker ur deras matchande kopp är en rolig idé. På samma sätt är det kreativt och roligt att dela ett glas vin med en vän via telefon i matchande vinglas.
  • Resekuponger . Oavsett vilket flygbolag som flyger dit du och din vän ska åka härnäst, är en resekupong för valfritt dollarbelopp en stor överraskning!
  • Passportplånbok med allt din vän behöver för att resa. Få en från Amazon för 14,99 USD .
  • Personliga nyckelkedjor med både städer och stater på varje kedja. En för dig och en för din långväga vän.
  • Hemgjorda presenter om du har tid.
  • Presentförpackning hemifrån med deras favorit lokala säsongsbetonade godsaker. Detta kan inkludera en skjorta eller tröja från ditt favoritlag på college eller hemstad.

Återigen, poängen med att skicka en långväga gåva handlar inte så mycket om gåvan som det verkligen är tanken.

När en långväga vän får en present eller ett kort med posten, kommer tankarna på att du tar dig tid och ansträngning att få ihop saker och ting med posten att värma deras hjärta.

III- Vänskapsmeddelanden på långa avstånd

meddelanden långväga vänskap vid liv

Individer som har att göra med långdistansvänskap kan behöva lite hjälp med att lista ut vad de ska säga i meddelanden eller brev till en vän som just har flyttat. När människor är vana vid att se varandra hela tiden eller prata personligen kan det vara svårt att skriva eller sms:a.

Vissa människor vet inte vad de ska säga. Det är svårt att skriva till folk när du är van vid att din huvudsakliga kommunikationsform är från talat ord.

Det finns flera meddelanden du kan skicka långväga i ett kort, brev, e-post eller sms. Nedan finns flera förkompilerade meddelanden om du behöver hjälp med att få igång din skriftliga konversation:

  1. ?Vi kanske inte är på samma plats som tidigare, men vi har delat några av de bästa minnena i våra liv hittills. Vår vänskap kommer att fortsätta att växa sig starkare när vi tänker på våra minnen och när vi skapar nya.
  2. ?Sedan du har varit borta ägnar jag en del av varje dag åt att tänka på dig och minnas de stunder vi har delat! Jag hoppas att du tänker på mig också!?
  3. ?Även om vi är åtskilda av mil rör sig inte våra minnen. De finns kvar i våra hjärtan och i våra sinnen. Dessa minnen kommer att hålla oss anslutna för alltid!?
  4. ?Även om vi är åtskilda av flera tidszoner. Jag kommer alltid ha tid för dig!?
  5. ?Mät inte vårt avstånd i miles eller meter, utan snarare känslorna i vårt hjärta.?
  6. ?Även om havet kan skilja oss åt, kommer vänskapen mellan oss alltid att vara nära. Saknar dig så mycket!?
  7. ?Vi är inte för nära i avstånd. Vi är inte för långt ifrån varandra i våra hjärtan.?
  8. ?Vänner är familj. Avstånd och tid håller inte familjer isär, och avståndet mellan oss och tidens gång kommer inte att hindra oss från att fortsätta vår vänskap. Du finns alltid i mitt hjärta och i mitt sinne.?
  9. ?Jag vet att även om du håller på att anpassa dig till din nya plats och nya liv, så har jag fortfarande svårt att vänja mig vid min vardag utan dig. Jag vet att du är en gång i livet, kära vän. Tänker alltid på dig.?
  10. ”Även om vi är fysiskt isär, är vi fortfarande nära varandra i våra hjärtan.”
  11. ?Vi har alltid levt de goda och dåliga stunderna i livet tillsammans. Jag vill att du ska veta att du fortfarande är min person som jag går till med glädje och sorg. Saknar du dig, vän.?
  12. ?Även om vi är milsvida ifrån varandra har vi många sätt att träffas och vi kommer att hitta de sätten att behålla vår vänskap stark.?

IV- Hur man överlever sorgen av en långvägsvänskap

överleva sorg långväga vänskap vid liv

Ofta om människor har att göra med en långvägsvänskap för första gången, kan de på allvar undra hur man överlever avståndet och förlusten av närheten till vännen. Människor sörjer förlusten av en god vän , särskilt om de är åtskilda av hundratals mil.

Ibland flyttar eller flyttar vänner av logiska skäl. De starka känslorna som är involverade i denna förändring kan få en person att känna sig helt stilla.

När en bästa vän flyttar känns det som om ditt hjärta brister. Ju mer du erkänner att detta är svårt och inser att det finns en förlust , desto lättare blir övergången till en långvägsvänskap.

Att flytta en person i en långvägsvänskap gör ont i början, men med tiden, med kommunikation och uthållighet från varje individs sida, kan långväga vänskap inte bara överleva, utan kommer att frodas. Avståndet mellan varje person kommer att fungera som ett nytt sätt att ansluta och göra vänskapen ännu starkare.

Din bästa vän är fortfarande din bästa vän. Inte ens från en halv värld bort kan avstånd bryta det sambandet. Bästa vänner är den typen av människor som kan överleva vad som helst. Och när bästa vänner ses igen fortsätter de nästan alltid där de slutade .

V- Hur en långvägsvänskap kan bli ett förhållande

Långdistansvänskap kan ibland ha de starkaste banden framför alla typer av vänskap. Ordspråket, ”Avstånd gör att hjärtat växer förtjust”,? går ofta i uppfyllelse. Det är något med separationen som skapar en längtan efter individer. Dessa vänskaper kan växa till varaktiga relationer.

Vi ser resultatet av att människor samlas på flygplatser för att hälsa på någon som de inte har sett på ett tag. Att se människor stiga av ett flygplan och fånga ögonen på sina kära vänner och släktingar är tillräckligt för att få tårar i betraktarens ögon.

Vi längtar efter dem som vi inte sett men ändå bryr oss om och älskar . Ofta är dessa stunder det som långväga vänner ser fram emot mest.

Och ibland kan en vänskap förvandlas till något mer när man minst anar det. Vänner har ofta oro för att vänskapen kommer att bli lidande om de går in på romantikens väg. Det första du ska göra är att vara medveten om de vanliga tecknen på att en vänskap håller på att förvandlas till kärlek och se till att båda personerna är på samma sida.

Om en långvägsvänskap blir mer, kommer båda personerna i vänskapen oftast att hitta fler sätt att koppla ihop. Dessa par kan till och med hitta sätt att komma närmare i närheten. Nyckeln till att ta reda på detta kommer att vara kommunikation och förtroende.

VI- Att behålla vänskapen i ett långdistansförhållande

Ldr långväga vänskap levande utsikt

I vår tid av resor och en krympande värld är det ingen överraskning att en långväga vänskap ibland tar relationsvägen.

Förbi är de dagar då en person som du träffar, blir vän med eller till och med dejtar, måste bo i samma stad. I Facetimes och sms: s tid inträffar långdistansförhållanden oftare än vi tror .

Enligt Psychology Today sa 24 % av de tillfrågade i en undersökning att de använder e-post eller internet för att upprätthålla en långdistansrelation.

I resultaten anmärkte människor att deras långdistansrelationskvalitet inte skiljer sig mycket från geografiskt nära relationer . Men det finns några nycklar för att hålla vänskapen och relationen vid liv.

1- Prioritera dina scheman väl

Olika arbetsscheman, sömnscheman och igen, tidszoner kan förstöra en långdistansvänskap som har blivit ett förhållande. Att se till att du kan ägna privat , oförhastad tid åt att prata är av högsta prioritet för förhållandet.

Tänk på att du väljer en rytm som fungerar för er båda, så frustration och förbittring bygger inte upp till något mer negativt.

2- Dubbelkolla varandras mål

Långdistansförhållanden kan orsaka förvirring. Och vissa långdistansförhållanden trivs med avståndet . Om ett förhållande anses vara tillfälligt är långdistansförhållandet ofta mer tillfredsställande och möjligen mindre stressigt.

Men i fallet med vänner som vänder sig till status som romantiskt förhållande är det ännu viktigare att båda människor förstår slutspelet.

Vart är det här förhållandet på väg? Vanligtvis, i början, är båda personerna säkra på vad de vill ha . När en person är nöjdare med långdistansarrangemanget än den andra, då är kommunikation av yttersta vikt.

Om en person börjar känna sig mer upprörd över avståndet och den andra känner att avståndet eller platsen är mycket viktig, kan de två behöva gå samman för att fatta ett rörligt beslut.

Den ena eller den andra kanske vill eller behöver flytta. Sättet att undvika friktion är att ha ett enkelt kommunikationsflöde fram och tillbaka. Båda personerna behöver kunna prata öppet om önskemål och önskemål.

3- Se till att teknik inte är den enda formen av kommunikation

pratar i telefon långdistansförhållande långdistansvänskap vid liv

Ofta är par så tacksamma för videor, Facetime , sms, Snapchat och alla andra fördelar som tekniken erbjuder. Människor kan vara i konstant kontakt även i realtid.

När en vänskap väl övergår i ett förhållande är det viktigt att åtminstone ha mer än internetkonversationer. Personligen och att prata i telefon på det gammaldags sättet hjälper till att hålla vänskapens och relationens eld brinnande.

4- Fokusera på kvalitetskonversation

Du kanske pratar eller berör bas flera gånger i veckan eller till och med på en dag, men det är inte samma sak som att prata om saker som betyder något. Var inte paret som fortsätter prata på ytan. Gå djupare med några av dessa kvalitetskonversationsstartare :

  • Vad gör dig lyckligast?
  • Vilken mat kan bäst beskriva din personlighet?
  • Vilken är den konstigaste dejten du någonsin varit på?
  • Om du kunde äta en mat för resten av ditt liv, vad skulle det vara?
  • Vilka är dina tre viktigaste värderingar?
  • Vem är den levande eller döda personen du skulle vilja träffa just nu?
  • Vilken typ av fysisk beröring säger, ?Jag älskar dig? till dig?
  • Hur kan jag hjälpa när du är arg?
  • Vilken galen sak skulle du vilja göra någon dag?
  • Skulle du någonsin bo i ett litet hem eller en husbil?
  • Vad är en sak jag kan göra för att förbättra vår relation?
  • Vad är din idé om en perfekt dag?

5- När ni träffas, överplanera inte er tid

inte över planera tid långdistansförhållande ldf vid liv

När människor som bryr sig om varandra bor åtskilda verkar det finnas en känsla av brådska när de fysiskt träffas. Det finns ofta en tendens att gå och göra så många saker som möjligt för att tiden ska räknas .

Att schemalägga tid tillsammans leder till andra problem och frustrationer. Låt saker flyta på ett enkelt sätt.

Lämna tid för att låta relationen flyta smidigt när du är personligen. Att gå och göra massor av aktiviteter kan hindra dig från att uppmärksamma viktiga detaljer i ditt långdistansförhållande när ni är tillsammans.

6- Lägg inte ditt liv på is här och nu

Om ett långdistansförhållande ska fungera så kommer det utan att du offra ditt dagliga liv mer än vad som är hälsosamt. Mer uppoffring än vad som behövs kommer att skapa förbittring i det långa loppet . Man måste kunna göra saker och gå på platser med de människor som faktiskt bor i närheten.

Friska individer kan leva fullt ut under tiden även när de är separerade från människor de älskar.

Isolera dig inte från andra och ?bjud din tid mellan besöken för att dagdrömma om en älskad som är långt borta. Du kommer att bli en bättre partner om du får ut det mesta av ditt dagliga liv.

7- Gör långdistanssituationen så positiv som möjligt

Försök att fira kärleken du har tillsammans , som något som kan ge er fördelar i ett långdistansförhållande.

Att ta en mindre än perfekt situation och omforma den till ett mer positivt fokus kommer att ge ännu mer styrka till ditt band. Långdistansrelationer kan växa trots milen mellan individerna.

Positiv reframing är till hjälp för alla typer av livssituationer. Att ta kontroll och ge en positiv snurr till en svår tid kan ge människor en känsla av hopp . Ta bort fokus från avståndet och lägg det rakt på relationen som delas.

VII- Lita på ditt omdöme i långdistansförhållanden

förtroende dom långdistansförhållande ldf vid liv

Oavsett om du har en långvägsvänskap eller en långvägsvänskap som har förvandlats till något mer, är slutsatsen förtroende . Människor som har vänner eller partners över milen måste ha det förtroende som den andra personen är lojal mot förhållandet som en enhet.

Även om din bästa vän kanske har flyttat, kommer du inte att gå och skaffa en ny bästa vän och vice versa.

Detta betyder inte att du kommer att leva i ett vakuum, men när vänskap och relationer går, kan människor inte ersättas. Så snart du och din vän kommer överens med detta faktum , desto hälsosammare blir långdistansförhållandet.

Det är viktigt att både du och din partner litar på varandra för att ett långdistansförhållande ska överleva.

Det är särskilt viktigt i ett långdistansförhållande eftersom avståndet kan göra det lätt för dig eller din partner att ge efter för tvivel, svartsjuka och misstänksamhet. Dessa negativa känslor stiger upp när en brist på tillit ersätter de fantastiska upplevelser du har delat.

Separationen av vänner eller partners kan få en person att tro något som helt enkelt inte är sant. Återigen, ärlig kommunikation hjälper dig och din älskade att ta sig igenom situationen.

Ibland tar du bara för mycket tid att sitta och tänka . Kanske skickas inte texten tillbaka omedelbart, eller så stämmer inte telefonsamtalet av någon anledning. Du måste hitta andra saker att göra för att uppta din tid.

Även om det kan vara sorgligt, frustrerande och deprimerande ibland att sakna någon, kommer du att upptäcka att du kan hantera det. Även om du saknar din partner är det normalt och hälsosamt att acceptera distansen och rikta din energi till saker du kan kontrollera. Du kan:

  • Bli volontär för något värdefullt
  • Gå med i en klubb
  • Delta i sociala evenemang.
  • Var aktiv i din kyrka.
  • Lär dig en ny färdighet.
  • Skaffa nya vänner. Inte ersättare. En person kan inte ha för många vänner.

Det här är bara några förslag att göra när du saknar en speciell person som bor långt borta.

Långdistansförhållanden är känslomässigt utmanande, men om du kan klara det är de också värda det. En sista tanke är att se till att du kan säga att du är ledsen om du har varit tanklös eller har skadat din vän.

Testet på en äkta vänskap är inte bara milen däremellan, utan också hur stormar klarar sig längs vägen. Det finns inga vänskaper eller relationer som är perfekta eller fria från meningsskiljaktigheter. Testet är hur individerna och relationerna kommer igenom de tuffa tiderna.

VIII- Långdistansvänskap och relationer är en balansgång

ldr ldf balanserar levande vy

Vänskap när människor är i samma stad är ofta utmanande. Men att ha och upprätthålla en långdistansvänskap eller relation är en balansgång av kommunikation, tillit, kärlek, uthållighet och omsorg.

Långdistansrelationer är inte för alla, men när du har en person som är din bästa vän, eller en partner i en annan stad, gör de flesta sitt bästa för att ta hand om relationerna som de skulle göra en dyrbar skatt.

De människor vi älskar är inte alltid människor som är nära. Vänner, barn, föräldrar och partners måste alla ibland flytta av en eller annan anledning.

Att hålla hembränderna i våra långdistansförhållanden brinnande är något vi gör när en älskad är längre bort.

När vi vårdar och bryr oss om dem som är långt borta visar vi faktiskt mer om vilka vi är än vilka de är på många sätt . Vi har bredare nätverk än vissa av våra föräldrar och morföräldrar.

Oftare än inte känner vi andra människor som har nära långdistansrelationer. Vi är alla i detta kärnkraftssamhälle tillsammans och ju mer vi kan saker för att hålla oss nära hjärtat, desto mindre skiljer milen mellan dem vi älskar.

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *