Guide för långdistansäktenskap: Hur man klarar sig och håller det starkt

långdistansäktenskap

Äktenskapet är en välsignelse och en utmaning på samma gång . Helt plötsligt delar du halva hela ditt liv med någon annan, från ditt sovrum till din ekonomi, kreditvärdighet till djupaste tankar och känslor. Kasta långt in i mixen och det blir en ännu större utmaning, men det kan ändå bli ganska lyckat.

Så hur kan du ha ett långdistansäktenskap och orka och hålla det starkt?

Du som person behöver förbli självständig och självsäker, samtidigt som du ser till att kommunikationen är stark mellan er två. Få alltid din partner att känna sig älskad , speciell och önskad , och försök att se varandra så ofta som möjligt.

Med rätt verktyg under bältet kan du göra ett långdistansäktenskap till en framgång. Men hur? Du behöver alla rätt tips och tricks för att lyckas. Att lära sig de största problemen i ett långdistansäktenskap och hur man hittar lösningar är nyckeln.

Vi kommer att diskutera ins och outs med långdistansäktenskap på djupet.

Vi kommer till och med att dyka ner i viktiga frågor som hur man klarar sig när en bebis är inblandad och hur man säkerställer att det inte finns någon otrohet i förhållandet , vilket kan vara en anledning till oro i vissa relationer som ligger långt ifrån varandra.

Långdistansäktenskapsproblem

Varje äktenskap kommer att ha sina egna problem, men tyvärr kan långdistansäktenskap ha en ännu större påse med problem. Med det sagt, vi kommer att ta en titt på några av de vanligaste problemen med långdistansäktenskap och hur man löser dem.

Kommunikationsproblem

Detta kan fungera på ett antal olika nivåer.

1- Du har inget att prata om

Vissa människor kan upptäcka att de får slut på samtalsämnen när de är ifrån varandra. Detta kan åtgärdas genom att börja med något enkelt, som ?Hur var din dag? Kom ihåg att småprat fortfarande är viktigt när du är gift och kan leda till många samtal.

2- Du pratar för mycket

Många människor tycker att du måste prata nonstop när du är i ett långdistansäktenskap. Faktum är att detta kan bli irriterande och tråkigt . Ge varandra lite utrymme och ni kommer säkert att ha bättre och mer djupgående samtal när det är dags.

3- Du förväntar dig omedelbara svar

Om du tänker att din fru eller man ska svara omedelbart, kommer du att få en ganska nedslående chock i ett långdistansäktenskap. Om detta gör dig arg kan du ha några djupare frågor du behöver diskutera i ditt äktenskap, som att vara rädd för att bli otrogen och att ljuga.

4- Felkommunikation

Detta gäller särskilt om du sms:ar din partner. Det kan vara lätt att felläsa en text och ”ta den på fel sätt”, så se till att dina faktiska telefonsamtal och videochatt uppväger texter, särskilt om du pratar om något viktigt.

5- Bråka för ofta

Om du bråkar, försök ta dig tid att slappna av innan du går tillbaka till konversationen. När du har svalnat, ring din partner istället för att sms: a för att få en bättre konversation som inte blir felläst.

6- Ignorera varandra i trots

Ja, detta händer ganska ofta och kan vara förödande i ett långdistansäktenskap. Om du är arg är det okej att ta ett par timmar att svalna. Det betyder inte att du ska ignorera din partner och få dem att känna sig nervösa eller oroliga över att förhållandet håller på att ta slut.

7- Dela inte känslor

Du vill inte oroa din partner under ett långdistansförhållande, men att inte dela dina känslor – även de dåliga – kan leda till ett misslyckande i äktenskapet. Diskutera alltid känslor för att lösa dem så snabbt som möjligt.

kommunikationsproblem långdistansäktenskap syn

Växer isär

En stor fråga man kan börja känna i ett långdistansäktenskap är att hon och hennes partner växer isär. Detta gäller särskilt om du känner att du inte har något att prata om, inte verkar ?koppla? och inte ses ofta. Så vad är åtgärden?

Det bästa man kan göra är att göra planer tillsammans. Det här kan vara något så enkelt som att avsätta lite tid en gång i veckan för en videochatt för att prata och lyssna på musik, till större planer som ett besök som involverar massor av aktiviteter som ni båda gillar.

Se också till att du kommunicerar med din partner om hur du känner. Att diskutera problem kommer alltid att ge en bättre lösning än att hålla den inne. Hitta sätt som ni två kan bli nära igen.

Förtroendeproblem

Förtroendeproblem är en av de största utmaningarna en långdistansrelation kan möta, och detta kan drivas på av ett antal olika saker:

Svartsjuka

Svartsjuka är faktiskt vanligt i relationer, oavsett om de är i närheten eller långt borta. Tricket är att inte låta din svartsjuka ta överhanden, och om det här problemet kommer och går är det bäst att diskutera det med din partner för att hitta en lösning.

Trygghet räcker långt, så låt det inte snurra i ditt sinne, prata med din partner.

Otrohet

Fusk i det förflutna kommer säkert att ge någon anledning att ha förtroendeproblem i långdistansäktenskapen. Bestämde dig dock för att förlåta din partner och gå vidare, då ska du inte hysa agg mot dem eller känna dig osäker. Återigen, att prata med din partner är den bästa lösningen.

Osäkerhet

Osäkerhet kommer nästan alltid att vara en del av ett långdistansäktenskap. Du är ifrån varandra under längre perioder utan fysisk kontakt, så det blir ett bekymmer att en partner kan fånga ett vandrande öga (eller händer).

Men att förbli trygg med din partner kommer alltid att vara den bästa vägen för framgång.

förtroendeproblem långväga äktenskapsproblem

Ensamhet

När du är borta från din partner under en längre tid är det ingen hemlighet att du kommer att känna dig ensam någon gång . Detta är normalt och naturligt. Men hur orkar du?

  • Hänga med vänner.
  • Skaffa en hobby (kanske något som du och din partner kan njuta av tillsammans).
  • Omge dig med nära och kära.
  • Försök att besöka din partner så ofta som möjligt .
  • Ställ in speciella ”date nights”? med din partner där du gör något över telefon.
  • Videochatta med din partner minst en gång i veckan.
  • Sms:a och ring din partner (inte överdrivet).
  • Kommunicera med dem om dina känslor och försök komma fram till en lösning.
  • Skicka speciella presenter till varandra, som dikter, kärleksbrev och kanske smycken, t-shirts, muggar eller andra söta presenter.
  • Hitta en klass du kan vara intresserad av.
  • Skaffa ett jobb om du inte redan har ett. Eller byt karriär om du har tråkigt.
  • Lära något nytt.
  • Håll bilder på dig och din partner i närheten , som på din telefon eller i ramar runt huset.
  • Sätt en nedräkning på din telefon till nästa gång du kommer att se dem, så att du har något att se fram emot med en bild.

Kan ett långväga äktenskap fungera?

långväga äktenskap fungerar syn

Det enkla svaret på denna fråga är ja, ett långdistansäktenskap kan fungera. Betyder det att det kommer att bli lätt?

Nej.

Betyder det att det kommer att bli kul?

Nej, men det kan fungera om ni två verkligen försöker och är helt hängivna förhållandet.

Det viktiga att göra är att komma ihåg att du sa ”Jag gör det?” av en anledning. Oavsett om du visste att de skulle behöva flytta eller inte, är ni engagerade i varandra och bör förbli engagerade oavsett avståndet.

Tänk också på att varje äktenskap har sina upp- och nedgångar. Vissa äktenskap kommer att stiga för att övervinna utmaningarna, medan andra kommer att falla isär . Det är upp till de två personerna i förhållandet att bestämma om de kommer att stå emot tidens tand eller inte gå sönder som glas.

Långdistansäktenskap med baby

Långdistansäktenskap är onekligen utmanande, men när du lägger till en baby till förhållandet blir saker ännu svårare . Föreställ dig att försöka ta hand om en liten, i huvudsak som ensamstående förälder medan den andra föräldern är långt borta?

Det är ingen tvekan om att ett långdistansäktenskap med en baby kommer att vara en av de största utmaningarna en person kan möta när det kommer till relationer. Så vad är dessa problem och hur kan du åtgärda dem?

Gör allt ensam

gör allt ensam baby ldm

Om du är den enda föräldern i hushållet har du uppenbarligen inget annat val än att göra allt på egen hand. Från blöjbyten till att ge barnet mat, till att städa hela huset och laga middag, du gör allt .

Detta blir en ganska överväldigande situation för den förälder som är hemma med barnet medan den andra föräldern bor långt bort. Det kan vara svårt att klara en så stor utmaning, men som tur är finns det några saker du kan göra:

  • Uttryck din stress för din partner . Ring dem ofta så att du kan ”lasta av” och förhoppningsvis kan den andra föräldern lugna dig och uppmuntra dig att det här inte kommer att vara en evighetssituation.
  • Få lite hjälp av vänner och familjemedlemmar. För det mesta är bästa vänner, mammor, mostrar och mormor villiga att hjälpa en nybliven mamma som är ensam med en helt ny bebis. Ring dina nära och kära när du är i behov av hjälp eller bara en timmes paus!
  • Fortsätt vara positiv. Det här kan vara svårt när du står inför en stor utmaning som denna, men kom alltid ihåg att långdistansäktenskapet bara är tillfälligt och din partner kommer snart tillbaka, även om det bara är för ett besök.

Den andra föräldern missar allt

Ett första ord, ett första steg och ett första leende är alla stora milstolpar för en baby; och din partner kommer sannolikt att sakna nästan alla av dem . Detta kan vara oerhört upprörande för båda föräldrarna, så hur kan du hantera saker som detta?

  • Videochatta med din partner om du kan. I samma sekund som barnet börjar gå, ring dem så att de också kan njuta av de första stegen. Det kommer inte att vara samma sak som att se det personligen, men det hjälper definitivt!
  • Spela in milstolparna och skicka till din partner om de inte kan videochatta för tillfället. På så sätt får de fortfarande se några av bebisens ”första”.
video tchat baby föräldrar ldm

Rutiner blir förstörda när den andra föräldern kommer

När det bara är en förälder och deras bebis etableras en rutin snabbt. Tyvärr när den andra föräldern kommer på besök eller flyttar hem permanent, kan rutinen bli trasslig – vilket innebär en mycket upprörd bebis och en ännu mer stressad föräldrar .

Den bästa lösningen på just detta problem är att låta den andra föräldern veta vad den exakta rutinen är innan de går in genom dörren.

Det kommer fortfarande att bli lite knasigt eftersom bebisen är upprymd över att träffa den andra föräldern och vill spendera tid med dem, men om rutinen förblir densamma borde det inte vara ett alltför stort problem.

Föräldrar kämpar för att hitta tid för varandra

En bebis tar upp nästan all din tid: De förlitar sig trots allt på dig för allt! Som sagt, det kan vara lätt att förlora tid att spendera med din partner, och de små sakerna som ?date night? över Skype kan bli ett minne blott.

Detta kan i slutändan orsaka ett problem i långdistansäktenskapet eftersom föräldern med barnet blir mer stressad och föräldern utan barnet känner sig ensam och kastad åt sidan.

Det bästa man kan göra är att försöka kommunicera så mycket som möjligt . Låt den andra föräldern veta hur upptagen du är med barnet, men att du ändå kommer att få tid för dem. De ska ha full förståelse för situationen och allt kommer att bli mycket bättre när den andra föräldern kommer på besök/flyttar in igen.

kommunicera som möjligt ldm-vy

Andra förälder binder sig inte till ny bebis

Detta kan också vara tufft. Som förälder med barnet får du all den en-mot-en-tiden när det är viktigast. Den andra föräldern, å andra sidan, har fastnat milsvida från sin glädjebunt och de får inte bindningstiden .

Det kan vara mycket upprörande för båda föräldrarna, eftersom de båda vill knyta an till sin nyfödda. Ett par sätt att försäkra sig om att de fortfarande har något av ett band är att göra följande:

  • Massor av videochatt mellan baby och andra föräldrar är avgörande. Även om barnet inte kommer att kunna prata med den andra föräldern, kommer de fortfarande att se varandra och barnet kommer att kunna känna igen den andra föräldern.
  • Skicka videor och bilder på barnet till den andra föräldern. De vill se allt som händer med deras barn lika mycket som du gör, så glöm inte att uppdatera ofta.
  • Försök att besöka så mycket som möjligt , oavsett om du tar med barnet för att träffa den andra föräldern eller om den andra föräldern kommer på besök. Försök att ordna dessa möten så att barnet kan bli mer bekant med den andra föräldern när de blir äldre.

Hur man undviker långväga skilsmässa när allt faller samman

undvika skilsmässa långdistansförhållande syn

En stor fråga du kan ha när det kommer till ett långdistansäktenskap är hur man räddar det; och om du är i en sådan situation kan det vara helt överväldigande.

Det är inte så att du bara kan gå över till din partner och ge dem en kram och prata ut det ansikte mot ansikte, så hur kan du rädda ett långdistansäktenskap när allt faller samman?

Allt beror på grunden för hela långdistansförhållandet. Här är några saker du kan göra snabbt när du känner att ditt förhållande är förtvivlat:

Försök att besöka dem så snart som möjligt

Oftast uppstår talet om skilsmässa efter en mycket lång tid utan att ha sett varandra. Detta beror på det faktum att ja, människor blir ensamma, och de börjar känna sig oönskade. Åtgärda detta genom att besöka din partner så snart som möjligt, om du kan.

Snacka ut det

Vad är problemet förresten? Brist på kommunikation är ett säkert sätt att lösa upp ett förhållande, särskilt ett äktenskap. Du måste sätta dig ner och prata allvarligt med din partner. Se till att detta antingen görs ansikte mot ansikte eller via telefon. Försök aldrig lösa problem genom textmeddelanden!

Ge varandra lite utrymme

Detta kan låta kontraintuitivt, men ibland behöver människor bara sitt eget utrymme att luta sig tillbaka och ”tänka”. Det betyder inte att ni helt ska sluta prata, men att lämna varandra ifred en liten stund kan ibland göra susen .

Lyssna

Det bästa du kan göra för att rädda ett äktenskap är att verkligen lyssna på vad som händer med den andra personen. Detta visar att du bryr dig om deras känslor, men visar också att du vill hjälpa till att lösa problemet.

Lita på varandra

Ett annat stort problem som kan leda till skilsmässa är brist på förtroende. (Och låt mig berätta det här, om du inte har förtroende för att gå in i äktenskapet så borde du inte gifta dig ännu). Om du redan är gift och inte litar på din partner, kan du behöva gå i någon typ av terapi eller ha några seriöst långa diskussioner.

Få inte panik

Det kan vara svårt när du känner att ditt äktenskap håller på att falla samman, men panik kommer bara att leda till potentiella problem. Du kan bli behövande, orolig eller tror att din partner inte är bra (när de verkligen är lojala). koppla av. Ta ett djupt andetag och ta ett steg i taget .

Prata med ett proffs

Bara för att ni är långt ifrån varandra betyder det inte att en äktenskapsrådgivare inte kan gynna er. Ibland behöver du en tredje part för att gå in och verkligen hjälpa till med de stora problemen som du helt enkelt inte kan lösa på egen hand.

Hur man överlever långväga äktenskap

Att vara skild från personen du älskar är svårt, men du kan göra saker lite lättare genom att göra rätt saker . Här är några enkla sätt att överleva genom ett långdistansäktenskap:

Ställ in ett slutdatum

fastställt slutdatum långdistansäktenskap

Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att ha ett slutdatum för dina långdistansproblem . Slutdatumet är något du kan se fram emot. Det kommer att påminna dig om att du och din älskare inte kommer att vara åtskilda för alltid ; det är bara för tillfället .

Ett bra sätt att se till att du kommer ihåg slutdatumet är att lägga till en nedräkning på din telefon! Det finns många bra appar som låter dig placera nedräkningen direkt på din startskärm, så att du kan bli påmind dagligen.

Slutdatumet kommer att hålla dig stark och självsäker medan du är skild från din partner. Närhelst du känner dig ensam och upprörd kan du bara titta på slutdatumet på din telefon för att hjälpa dig att inte bli avskräckt och ha hopp istället.

Håll dig upptagen

Det finns inget värre än att sitta hemma och stirra i väggen och vänta på att din partner ska komma tillbaka. Detta är inte bara tråkigt , utan det kommer också att få tiden att gå väldigt långsamt.

Håll dig sysselsatt för att säkerställa att du inte fastnar i ett hjulspår och väntar på din make. Det finns många olika aktiviteter och saker du kan göra medan du väntar, inklusive att prova några nya klasser, lära dig nya saker, träna, arbeta eller gå i skolan . Möjligheterna är praktiskt taget obegränsade!

Ett annat sätt att hålla sig sysselsatt är att kontakta dina vänner och familjemedlemmar för att komma ut och ha lite kul.

Det kan innebära att gå ut och äta middag och dricka med dina tjejkompisar, eller besöka din mormor och hjälpa henne att vattna sina växter. Att bara vara nära nära och kära kommer att hålla dig sysselsatt och glad medan du väntar.

Håll dem i närheten

håll dem i närheten långdistansförhållandevy

Hur håller du din älskade nära när de är i en annan stat, eller till och med ett annat land?

Vad jag menar med att ha dem i närheten? är att se till att du har deras bild på många ställen, särskilt bilderna på er två tillsammans . Att se deras ansikten ofta kommer att påminna dig om hur mycket du älskar dem, vilket ger dig styrkan att fortsätta.

Du kan också se till att de stannar? nära? genom att ha videochatt minst en gång i veckan. Detta kommer att ge dig lika mycket ?nästan fysisk kontakt? du kan ta emot, och är en mycket viktig del av ett hälsosamt långdistansförhållande.

Försök och planera även besök så mycket du kan . Det här är ett bra sätt att stärka din relation och ge dig lite fysisk och känslomässig anslutning för att dra dig igenom de kommande månaderna. Planera speciella resor, aktiviteter och romantiska dejtkvällar för att se dig genom varje besök.

Hur man håller långdistansäktenskap vid liv och undviker fusk

Även om du är din make, är stramare än någonsin och har en vacker relation som aldrig har varit fylld av svartsjuka eller ens tanken på att någon ska vara en fuskare, kan vara skild så länge väcka dessa känslor. Faktum är att fusk är en av de största farhågorna människor har när de är långt borta från varandra .

Så hur kan du se till att ditt äktenskap förblir vid liv och att ingen blir frestad att fuska? Det finns faktiskt några enkla saker du kan göra för att hålla äktenskapet kryddigt:

Skicka några sexiga bilder

Det finns inget som att titta på personen du älskar i en sexig outfit, tillsammans med en kvav pose. Skicka dock inte dessa för ofta; låt det bli en mycket trevlig överraskning då och då.

Bli pigg över telefon

Har du någonsin hört talas om telefonsex ? Det är ett bra sätt att engagera sig i någon sorts X-klassad aktivitet utan att vara bredvid varandra.

X-klassade videochatt

Ta det ett steg längre (om du inte är för blyg) och bli upptagen med videochatt . Detta är ett säkert sätt att hålla lågan igång i ditt äktenskap!

Lyssna på varandra

Allt måste inte vara sexuellt för att hålla en person lojal. Genom att helt enkelt lyssna på din partner och finnas där för dem under upp- och nedgångar och allt däremellan kommer att hålla dem glada och starka med sin partner.

Var romantisk

Det finns inget riktigt som ett romantiskt brev eller en liten present som visar att du bryr dig.

För att uttrycka det enkelt, en bra kombination av sexuell kemi och känslomässig anknytning är nödvändig för att hålla ett långdistansäktenskap vid liv, så se till att du gör båda .

hålla vid liv långväga äktenskap syn

Slutsats

Ett långdistansäktenskap kan vara riktigt tufft, men det kan också vara en vacker sak om ni två är fullt engagerade och redo att anta utmaningen.

Kom bara ihåg att kommunicera ofta och besöka så mycket som möjligt så ska relationen blomstra. Glöm inte att alltid ha ett slutdatum!

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *