Hur firar man alla hjärtans dag i ett långdistansförhållande?

Alla hjärtans dag kan vara en knepig dag för älskare i ett långdistansförhållande …

Eftersom många reser för arbete eller studier i andra städer och länder, är det inte alltid möjligt att vara med den man älskar.

Det betyder dock inte att du måste fira alla hjärtans dag (eller andra helgdagar) utan personen du älskar!

Varför firar vi alla hjärtans dag den 14 februari?

Alla hjärtans dag firas av sexton länder över hela världen och varje land har sitt unika sätt att fira, från vinprovningar till en nationell chokladdag.

Förutom att spendera dagen med nära och kära och överösa dem med presenter eller dricka vin, är den sanna historien om Alla hjärtans dag ofta höljd i dunkel. Så var kom idén till Alla hjärtans dag ifrån och varför firar vi den?

Alla hjärtans dag i historien

Alla hjärtans dag har sitt ursprung långt tillbaka till romarrikets dagar. En av de många Saint Valentines kan spåras till händelser under 270AD.

Denna speciella Sankt Valentin stod under granskning av Rom för att ha utfört bröllopsceremonier och invigt äktenskap för romerska soldater, som var förbjudna att gifta sig och för att främja kristna värderingar som under denna period led stora fördomar från den romerska kulturen som fortfarande höll fast vid övertygelser om polyteism och inte monoteism.

Saint Valentine halshöggs av sina romerska förtryckare den 14 februari 270 AD. Efteråt, år 496 e.Kr., fullbordade påven Gelasius I händelserna som Sankt Valentins högtid.

Det första firandet av Alla hjärtans dag inträffade på 1000-talet (1200-talet) när traditionen med hövisk kärlek materialiserades. Hövisk kärlek var den medeltida praxis av en ädel dam som uppvaktade en hovriddare.

Det började med att franska trubadurer komponerade kärleksballader om riddare och deras damer och på så sätt arbetade sig ner i generationerna och antog olika former i tradition tills vi kommer fram till dagens firande av Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag i folklore

Alla hjärtans dag har dock inte betydelse bara i historien. Det är också vanligt i folkloren.

Den brittiska traditionen att ge godis, presenter och kort på Alla hjärtans dag kommer från Norfolks folklore om Jack Valentine, som har ett blandat mottagande. Han skulle ge barn godis och presenter efter att ha knackat på bakdörren till deras bostad, men barn, i folksagorna, var rädda för honom. H

är legend är en benämning på betydelsen av alla hjärtans dag tillbaka i det viktorianska England eftersom det ansågs lika viktigt som julen. Här föddes då den brittiska traditionen av utbyte av sötsaker, kort och gåvor från en tvetydig men ändå bevarad folksaga.

En annan folksaga flera hundra mil bort i Slovenien har sina rötter i våren. Den 14 februari tros vara dagen då nya rötter dyker upp och fåglar gifter sig. På så sätt framställs Alla hjärtans dag som dagen då reproduktion och nytt liv fullbordas.

alla hjärtans långdistansälskare

Alla hjärtans dag i poesi

Bygger på den slaviska folkloren och franska trubadurer kommer Geoffery Chaucers dikt Parlement of Foules, skriven på 1300-talet (1500-talet). Dikten utspelar årsdagen för kung Richard II och Anne av Böhmen, ett annat exempel på hövisk kärlek och på grund av den litterära genrens popularitet vid den tiden, inspirerade dikten till att fira Alla hjärtans dag.

Med andra ord, folk började ta från dikten handlingarna att spendera tid med nära och kära och fira sin kärlek till varandra i sina egna hem. Där började det arbeta sig in i samhället och blev en tradition.

Om du vid det här laget kanske undrar över utseendet på blommor och särskilt rosor som en gåva på Alla hjärtans dag , kan deras ursprung placeras i Edmund Spencers Faerie Queen. ”Rosorna är röda, violerna är blåa”?? dikt är en avvikelse från en populär strof från Spencers dikt.

Sedan dess har ge ut rosor på Alla hjärtans dag blivit en helt egen tradition och är möjligen en av de mer framträdande handlingarna på Alla hjärtans dag.

Slutsats

Så, som du kan se, är anledningen till att vi firar Alla hjärtans dag för att fortsätta traditionen att fira kärlekens handling och konst och hålla våra föregångares uppoffringar och ansträngningar vid liv.

Dessutom firade de kärleken inför motgångar och det är de handlingar som har kommit ihåg och firats genom historiens annaler, vare sig vi inser det eller inte. Det är värdet vi för vidare idag genom att fira alla hjärtans dag.

En annan anledning till att vi firar alla hjärtans dag är att vi älskar att ge och ta emot presenter. Det får oss och mottagaren att känna oss speciella och de enda människor vi verkligen gör det med är människorna vi bryr oss om, vilket gör en tradition till sin egen räkning.

Varför ska du fira alla hjärtans dag om du är i ett långdistansförhållande?

Alla hjärtans dag är tänkt att vara en underbar dag för par. Det är en dag för att fira din kärlek och en ursäkt för att överösa din älskade med tillgivenhet. Så det kan vara tufft när din partner inte kan vara där med dig!

Du passar inte in i den kopplade publiken, men du passar inte heller in i ”singles awareness day”-publiken. Vad ska ett långdistanspar göra?

ldr alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag relation stam

Par faller ofta offer för tre saker som gör den här semestern nedslående: förväntningar, jämförelser och förstoring .

  • Det är alldeles för lätt att ha för höga förväntningar på en enda kväll eller jämföra dig med att din vän skriver på Facebook om den superdrömmande dejten de gick på. Dessa kan orsaka problem även i de mest stabila relationerna. Att fråga varför du inte kan vara som Jane och Bob kommer inte att göra din dag bättre, och det kommer inte heller att göra Jane och Bobs dag mindre fantastisk.
  • Den andra frågan är förstoring. Om ett par redan har problem, kan en eller båda personerna känna press att ha en perfekt dag för att kompensera för det, köp en perfekt present. etc. Ingen mängd otrolig middag personligen eller över FaceTime kan fixa djupa sprickor i ett förhållande – och om dagen inte motsvarar förväntningarna kan det göra att problemen förvärras.

Den överväldigande konsensus är att fira och uppskatta din partner året runt: skicka dem överraskande blommor i augusti för att du tänkte på dem.

Det tar inte bara lite av stressen från en enskild dag. men det kommer att göra ditt förhållande hälsosammare i det långa loppet,

Gör alla hjärtans dag viktig för dig

Innan alla hjärtans dag närmar sig, kontrollera dina förväntningar (och kanske håll dig borta från sociala medier ett tag). Det är ok om saker och ting inte går precis som planerat. Det är ok att du inte är på en extravagant middagsdejt någonstans. Inget av det gör din relation mindre speciell eller giltig!

Du får välja hur du spenderar det. Prata med din partner och kom på samma sida för vad du vill göra eller inte göra.

Kommunikation är som alltid nyckeln. Faktum är att en artikel i USA TODAY från 2012 hävdar att planering av alla hjärtans dag är hemligheten för att få semestern att fungera i ett långdistansförhållande .

Precis som alla andra högtider är Alla hjärtans dag vad du gör det till även i ett långdistansförhållande. Bestäm om du ens vill fira högtiden. Många par bestämmer sig för att göra något speciellt på en dag på året som har speciell betydelse för dem, och vissa bestämmer sig för att avstå från det hela.

Om du vill göra något för att fira, försök att bryta din vanliga rutin . Planera din videochatt-session kring en måltid som ni båda ska förbereda (eller kanske slösa på och få sin favoritmat levererad). Skicka blommor till deras tröskel. Streama den filmen som ni båda har tänkt se. Skicka ett brev till dem via snigelpost med en påse te du tror att de skulle vilja ha – möjligheterna är verkligen oändliga och internet har massor av idéer för dig. Om ni båda gillade det ni bestämt er för att göra, kanske gör det till en tradition som ni ändrar och fortsätter när ni kan vara på samma plats.

Sammanfattningsvis är Alla hjärtans dag svårt för par i långdistansrelationer eftersom de möter unika utmaningar, men det betyder inte att du inte kan ha en bra dag! Poängen är bara att visa den andra personen att du bryr dig .

ldr presentidéer valentine

Hur firar man alla hjärtans dag i ett långdistansförhållande?

Så hur gör du detta evenemang till något speciellt för dig och ditt (LDR) par?

Först och främst måste du veta vad alla hjärtans dag betyder för din partner :

  1. Är det en romantisk, unik och omissad fest för ett par?
  2. Eller är det en hyperkommersiell högtid som till varje pris bör undvikas (eftersom vi borde fira kärlek varje dag och inte en gång om året, eller hur )?

Om din partner föredrar det andra alternativet rekommenderar jag starkt att du läser den 5:e punkten i denna artikel.

Annars finns här flera sätt för dig att fira alla hjärtans dag med din älskare trots avståndet mellan er !

Steg #1: Gåvor!

Det är rätt! Varje firande är en annan möjlighet att ge din partner lite något för att påminna dem om hur mycket du bryr dig om dem.

Men se upp: Alla hjärtans dag är kärlekens och romantikens dag av excellens , så misstag i smak och stil är inte tillåtna!

Bland storsäljarna den 14 februari finns det naturligtvis choklad, blommor, underkläder och smycken.

Inget hindrar dig dock från att göra något mer originellt för att hitta den perfekta och mest unika presenten.

lovense app

För att göra ditt uppdrag enklare måste du ställa dig själv dessa 3 frågor:

Vilken present, som jag har gett dem tidigare, uppskattade min partner? Varför?

Nämnde min älskare något de skulle vilja eller behöva?

Vilket uppdrag vill jag att den här gåvan ska uppfylla? Servera som en tidlös souvenir? Lösa ett problem? Underhålla min partner? För att visa min kärlek? Någonting speciellt?

Om du inte kan bestämma dig, precis nedan kan du hitta några trevliga idéer som jag starkt rekommenderar dig att kolla upp :

När du reser eller är i ett långdistansförhållande saknar du allt från personen du älskar till din bästa vän. Så underskatta inte kraften i att ta emot ett paket från en älskare!

Steg #2: Dags för middag!

Alla hjärtans middagar är något av det mest intima du kan göra med personen du älskar, eftersom alla hjärtans dag är det perfekta tillfället för två personer att tillbringa en romantisk kväll tillsammans, oavsett hur långt bort de är .

Ja, avstånd kan till och med raderas och glömmas bort så länge du lägger dubbla ansträngningar på atmosfären, allt tack vare Skype och lite planering.

För att göra detta, boka ett möte vid en viss tidpunkt i videochattmjukvaran du kommer att använda och se till att ni båda är helt redo när det är dags.

Med det menar jag att ni båda håller med och tar hand om de små detaljerna som kommer att göra denna alla hjärtans dag magisk: ljus, aftonkläder, musik, dämpad belysning, vinflaska, god mat, gott humör osv.

Allt du behöver göra är att njuta av din middag som om du var på en riktig romantisk restaurang . Et voil!

D�ner romantique på Skype

Steg #3: Se en romantisk film tillsammans

Oavsett om det är vid middagen †bordetâ€?? eller efteråt, att titta på en romantisk film bara ni två kan vara ett bra sätt att tillbringa kvällen tillsammans .

Det är roligt, effektivt och lätt att organisera: ni båda startar filmen samtidigt och njuter av och begrundar varandras reaktioner med Skype!

Försök att välja en film som ni båda vill se som är lätt och avslappnad (romantisk komedi, någon?).

Jag rekommenderar särskilt de 5 bästa filmerna om långdistansrelationer , perfekt för att ge fantastiska vibbar och motivation till ditt par på en sådan speciell dag!

Steg #4: Höj temperaturen med en Strip-Tease

Oavsett om det är på ett roligt eller sexigt sätt, kommer en webbkamerastriptease säkerligen att bli ett oförglömligt minne för ert par!

Men jag kan se att det kommer… Du har aldrig gjort striptease förut i ditt liv, eller hur?

Det spelar ingen roll!

Lyckligtvis är det möjligt att lära sig och öva genom en uppsjö av lektioner tillgängliga på webben såväl som på YouTube.

Sedan, oavsett hur bra prestandan är i slutändan, kommer din partner att uppskatta uppmärksamheten och ansträngningen för att ge en verkligt originell upplevelse!

För att prova minst en gång.

Efteråt hindrar ingenting dig från att gå vidare

Alternativ: Tillbringa kvällen med dina singelvänner

Slutligen, om det visar sig att någon av er av någon anledning är ovillig eller oförmögen att fira alla hjärtans dag på avstånd, stanna då inte hemma och sörj . Gå ut med vänner!

Oavsett om det är singlar, de som inte gillar alla hjärtans dag, de som är separerade från sin partner eller bara vänner i par som föredrar att spendera kvällen med dig, många är de som inte känner sig bekymrade över allt detta och bara vill ha så kul.

Njut av det!

Kärleken ska trots allt firas varje dag och det finns gott om möjligheter att göra det, eller hur?

alla hjärtans dag presentidéer

Andra långväga alla hjärtans dag-idéer

Restaurangerna är fulla av par som delar en middag med levande ljus, biograferna är livliga och alla verkar vara ihopkopplade inför Alla hjärtans dag.

Den här dagen kan vara utmanande för par i långdistansrelationer, men var inte rädd, om du inte kan vara med din älskade på Alla hjärtans dag, så finns det massor av saker du kan göra, även över avståndet.

Alla hjärtans dag Nedräkning

Vad kan vara mer romantiskt än att skicka en kort lapp till din paramour på färgglada papper för varje dag i februari, fram till den 14:e? Dessa anteckningar är bäst att hålla korta, du vill inte få slut på saker att säga!

Få anteckningarna att sticka ut genom att berätta saker du aldrig har berättat för dem förut, intima saker som du känner dig nervös avslöjande. Påminn dem om varför de är speciella för dig.

Gå inte bara med deras ögon är vackra, verkligen gå på djupet med hur du känner och vad de betyder för dig. Sen på alla hjärtans dag. följa upp med en av dessa andra idéer. Det är en riktig vinnare!

Skype-filmdatum/middag

Jag är säker på att många långväga par är vana vid Skype-dejten, men du kan göra detta extra speciellt för Alla hjärtans dag. Välj en romantisk film, tänd några sagor och ha en mysig filmkväll med din älskade.

Du kan till och med ta det här ett steg längre och laga en god hemlagad måltid (efter all egenvård är inne just nu!) för att dela din upplevelse med din partner. Att lägga till dessa få speciella detaljer kan förvandla en nattlig ritual till en romantisk alla hjärtans dejt.

alla hjärtans dag långdistansförhållandeidéer

Skicka blommor till din älskade

Bara för att du inte fysiskt kan ge en present till någon på Alla hjärtans dag betyder det inte att de inte kan få en. Om du vill bli traditionell, kommer många webbplatser att låta dig skicka en vacker bukett rosor till din älskling.

Om de inte gillar rosor kan du skicka dem en godbit från webbplatser som Amazon, som till och med låter ditt föremål slås in i present!

Gör något handgjort/Skicka ett vårdpaket

Alternativt kan du sätta en personlig touch och skicka något handgjort. Detta är mycket omtänksamt och din partner kommer sannolikt att uppskatta den ansträngning du har lagt ner.

Några exempel på handgjorda föremål är ett handgjort kort, en kupongbok med kärleksgärningar, en handgjord goselek och mycket mycket mer. Om du har en kortlek kan du sätta ihop dem och skriva något du älskar om personen på varje kort.

Här är din fantasi gränsen! Om du inte gillar konst och hantverk kan du skicka en kasse med föremål till din älskade. Tänk på vad som kan trösta dem, kanske en badbomb eller en varm filt. Allt för att påminna dem om att du bryr dig är en absolut njutning!

Bjud in vänner över

Om du är bekant med din partners vänskapskrets, arrangera en överraskningsfest för dem. Kontakta vännerna till din älskare och be dem att vara runt dem på alla hjärtans dag så att de inte är ensamma.

Det kan ta lite förhandsorganisering men det är superromantiskt när någon anstränger sig och lägger ner så mycket tid på att samla människor runt en älskad bara så att de vet att de är älskade den 14 februari.

Anta inte bara att de är på god fot med alla på deras Facebook-vänlista. Kontrollera vattnet innan du går vidare. Det sista du vill göra är att bjuda in någon till din älskling när de bråkar.

Få dina SO:s vänner att agera

Ibland kommer din partners vänner att vara bundna till sina egna saker, så be dem att göra små saker för din räkning som inte tar dem ifrån deras egna liv.

Be dem att lägga in meddelanden som skrivits av dig (antingen postade till dem eller utskrivna) och skjuta in dem under dörren eller lämna dem var din älskare än ska vara. Få dem att lämna presenter som du har skickat, så att din älskare kommer att se dem och när de öppnar dem vet att de kommer från dig.

Det kommer att få dem att känna sig som om du är där, men det kommer att göra dem galna när de försöker ta reda på vem som lämnar meddelanden och gåvor. När de får reda på hur mycket ansträngning du lägger på det. de kommer att bli djupt berörda.

Planera ditt nästa möte/Framtidsplaner

Om ni absolut inte kan vänta med att ses igen så är Alla hjärtans dag den perfekta tiden att prata och drömma om alla planer. Även om det är säsongen för kärlek, kan du visa hur mycket du bryr dig om din långdistansälskare genom att leta upp din nästa semester tillsammans eller kanske titta på hus i ett område som du kanske vill bo.

Det här kan vara så allvarligt eller låtsas som du vill! Det är kul att leka hus och fundera på hur din framtid kan se ut.

långdistans alla hjärtans dag

Spela ett spel tillsammans

Medan vi lever i internets era är det så lätt att hålla kontakten online. Ni kan ha en rolig kväll när ni spelar ett samarbetsspel online tillsammans. Det här kan vara ett brädspel online eller något som ni tycker om att spela tillsammans när ni inte är ifrån varandra.

Att spela spel kan skapa starka relationer och det är en rolig tillfällig aktivitet som ni båda kan njuta av!

Skicka ett Spotify-mixtape (spellista)

Det finns inget som säger ”Jag älskar dig”, ungefär som en kurerad lista med låtar som väcker känslor hos den andra personen. Precis som i dina favoritfilmer från 80-talet kan du skapa ett mixtape att dela med din partner.

Nuförtiden är det väldigt enkelt att göra en Spotify-spellista som väcker känslor av kärlek, så du behöver inte spela in ett *faktiskt* band som i gamla dagar! Detta kommer att vara omtänksamt eftersom ni kan njuta av att lyssna på låtarna tillsammans.

Överraskningsresa

Beroende på hur långt borta från din paramour du bor, är planering av ett överraskande besök på Alla hjärtans dag alltid ett säkert sätt att få fart på din älskares hjärta.

Kom bara ihåg att med avståndet har du inte en fullständig bild av din betydande andras liv, så försök ta reda på vad de gör inför Alla hjärtans dag så att du inte hamnar utanför deras dörr medan de är upptagen på jobbet.

Om så är fallet, använd tiden till att plantera presenter och meddelanden runt deras bostad så att de blir ännu mer positivt överraskad när du dyker upp.

Fira senare?

Om du har levt åtskild från din paramour ett tag, då är det en fantastisk idé att fira alla helgdagar du har missat när ni väl är tillsammans igen. Det kan innebära att du väntar lite men det betyder inte att du inte kan skicka presenter.

It just means reuniting with your lover will be more special and you can both then make up for the time lost. Better still, make your own holiday, celebrating your own love so it becomes far more special than a simple act of tradition.

Be there for them

If nothing else, be the first voice they hear in the morning and the last thing at night. Just keep in good communication throughout the day and let them know how much you love them.

After all, Valentine’s day is just another day of the year for you when your love is important every single day. You may not even want to do anything on February 14th and postpone the day for when you next see each other.

These ideas may help you get through the distance and show your significant other that distance means so little when someone means so much!

Conclusion

Even though celebrating in a long distance relationship can be complicated, it should not make your Valentine’s Day a day like any other, or even worse than another day.

Instead of being depressed, because you are not together for February 14, you should be happy to have what millions of people are constantly looking for: Love.

Above all, don’t panic if everything isn’t perfect. As they say, it is the effort and the intention that matter.

You will remember more the emotion and the good times than the small details. So don’t worry too much about the gift you send.

Focus especially on the positive atmosphere and all the emotions you want to convey to obtain an unforgettable Valentine’s Day. The rest will follow…

Author: Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *